Facebook hozzászólás
984

SÖRÖSÖK AJÁNLJÁK

Thüringiai borjúkolbász

Az összetartozás és a tűz melege ihlette azokat az ételkompozíciókat, amelyeket Magyar Sörgyártók Szövetségének adventi estéjén mutattak be. Ez a nem mindennapi fogás is azt bizonyítja, hogy a remek magyar prémiumsörök tényleg feldobják az ünnepi asztalt! Köszönjük a receptet!

Thüringiai kolbász, Kép: Pintér Árpád/Pixeltaster
Kép: Pintér Árpád/Pixeltaster

A lényeg, hogy tisztán húsból készíttessük el kolbászunkat. A fűszerezéséhez főleg majoránnát használjunk, némi lestyánnal és csomborral megbolondítva. Vékony serpenyőben vajon pirítsuk, amíg kipirosodik a bőre.

Velencei almamustár
Az almát egészben süssük ízlés szerinti puhaságúra, de úgy, hogy még biztonsággal ketté tudjuk vágni. Sütőben vagy grillen is elkészíthetjük, és pluszban még izgalmasabbá tehetjük némi füsttel. Magos dijoni mustárral és leheletnyi akácmézzel tálaljuk.

Mit igyunk hozzá?
Gyümölcsös illatú, világos belga apátsági sört

Márti világbajnok kolbászos kiflije

https://eletforma.hu/receptek/marti-vilagbajnok-kolbaszos-kiflije/
Kép: László Márta

Ezt a receptet anyukámtól tanultam, és bizton állítom, soha sós sütivel ennél nagyobb sikert még nem arattam. Nincs családi, baráti vagy éppen karácsonyi összejövetel, ami ne úgy kezdődne, hogy … és akkor a Márti süt KÉT adag kolbászos kiflit. Mentünk már nem egyszer úgy buliba, kerti partira, hogy külön kérték, italt ne is vigyünk, csak én süssem  meg a kiflijeimet! Én pedig kis kosárkámban boldogan viszem – mint Piroska a nagymamához a kalácsot – ezt a páratlanul remek sós sütit! Ígérem, nem fogtok csalódni!    



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!