Facebook hozzászólás
2 935

ÜNNEPI KONTYALÁVALÓ

Tojáslikőr, ahogy a nagyi készítette

Kevés tojáslikőr ért meg nálunk 3 hetet – mármint az érési idő végét. Aki a bárszekrény felé ment, kinyitotta, kikapta az üveget, felrázta, és „óvatosságból” megkóstolta. … És egyre jobb lett! … Ha így nézem, ebből már karácsonyra is lehet itóka, de szilveszterkor egészen biztosan koccinthatsz vele!

Tojáslikőr nagyitól, Kép: László Márta
Kép: László Márta

Hozzávalók:

Elkészítés:

A sárgákat a cukorral 4-5 perc alatt géppel babosra keverem. Lassan hozzáadom a vaníliás tejet, de már csak kézzel  keverem , és végül  az alkoholt is hozzáadom. Üvegekbe töltve 2-3 hétig pihentetem, de naponta egyszer felrázom.

Egészségünkre!

Töltött tojás a karácsonyi bulira

Töltött tojás, Kép: László Márta
Kép: László Márta

Ez a finomság soha nem hiányozhat nálunk az ünnepi asztalról. Hogy miből mennyit, az a vendégsereg méretétől függ, és javaslom, hogy a kevergetés közben gyakran kóstolgass! Még egy trükk: még az ünnepek előtt ellenőrizd a habzsákot. Én ugyanis most úgy jártam, hogy kidurrant, miközben töltöttem a tojásokat. Gyorsan fabrikáltam egy „egyszerhasználatos” újat egy ki nem dobott nejlonzacskóból. Íme, az újrahasznosítás csodája!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!