ÜNNEPI KONTYALÁVALÓ
Tojáslikőr, ahogy a nagyi készítette
Kevés tojáslikőr ért meg nálunk 3 hetet – mármint az érési idő végét. Aki a bárszekrény felé ment, kinyitotta, kikapta az üveget, felrázta, és „óvatosságból” megkóstolta. … És egyre jobb lett! … Ha így nézem, ebből már karácsonyra is lehet itóka, de szilveszterkor egészen biztosan koccinthatsz vele!
Hozzávalók:
- ½ l nyers tej
- 3 dl alkohol
- 6 tojássárga
- 35 dkg kristálycukor
- 1-2 tasak vaníliás cukor
Elkészítés:
A sárgákat a cukorral 4-5 perc alatt géppel babosra keverem. Lassan hozzáadom a vaníliás tejet, de már csak kézzel keverem , és végül az alkoholt is hozzáadom. Üvegekbe töltve 2-3 hétig pihentetem, de naponta egyszer felrázom.
Egészségünkre!
Töltött tojás a karácsonyi bulira
Ez a finomság soha nem hiányozhat nálunk az ünnepi asztalról. Hogy miből mennyit, az a vendégsereg méretétől függ, és javaslom, hogy a kevergetés közben gyakran kóstolgass! Még egy trükk: még az ünnepek előtt ellenőrizd a habzsákot. Én ugyanis most úgy jártam, hogy kidurrant, miközben töltöttem a tojásokat. Gyorsan fabrikáltam egy „egyszerhasználatos” újat egy ki nem dobott nejlonzacskóból. Íme, az újrahasznosítás csodája!
Hozzászólás zárolva.