Tőkehal spárgával, vajas mártással
Egészséges és finom halrecept, akár kezdőknek is! Nagyobb feladat lesz beszerezni az alapanyagot, mint az ételt elkészíteni. Próbálkozhatunk tőkehal hiányában más feszes, fehér húsú hallal is.
Hozzávalók:
60 dkg tőkehal filé
60 dkg fehér vagy zöld spárga
3 evőkanál citromlé
3 tojássárgája
2 dl tejszín
2 dkg vaj a mártáshoz, 6-8 dkg a hal sütéséhez
só
bors
cukor
tárkony ízlés szerint
Elkészítése:
A szeletekre vágott halat sózzuk, borsozzuk, majd félretesszük. A megtisztított, fás szárától megszabadított spárgát néhány percig citromos-sós-cukros vízben főzzük. A tojássárgákat a tejszínnel (gőz fölött) pár percig összefőzzük, sózzuk, borsozzuk, tárkonnyal, citromlével ízesítjük, majd 2 deka vajjal mártássá keverjük. A halszeleteket a maradék vajon mindkét oldalukon átsütjük. Ha kész, tálra tesszük, mellérakjuk a spárgát, és leöntjük a mártással. Petrezselymes újburgonyával kínáljuk.
Hozzászólás zárolva.