Három isteni fogyókúrás étel
Ha még az idén fogyni szeretne, de nem akarja, hogy az Ön diétájába a családja is belebetegedjen, főzzön olyat, ami a fogyókúrázóknak ideális, de mindemellett isteni finom is!
Saláta sült paprikából
Hozzávalók: 5-6 szép húsos zöldpaprika, 1 dl ecetes salátalé, 1 evőkanál olaj, 1 csomó petrezselyem. A paprikákat a tűzhelyen, rácson vagy a kenyérpirítóra téve, többször megforgatva addig sütjük, amíg a héja hólyagosodni nem kezd. Ekkor vízbe tesszük, és a héját lehúzzuk, kicsumázzuk. A paprikákat ujjnyi széles szeletekre vágjuk, és az előre elkészített salátalébe tesszük. Megöntözzük egy evőkanál olajjal, és a tetejét megszórjuk apróra vágott zöldpetrezselyemmel.
Hagymasaláta borban
Hozzávalók: 50 dkg vörös- vagy lilahagyma, 4 dkg cukor, só, őrölt bors, 3 dl fehér- vagy vörösbor, ízlés szerint ecet. A hagymát megtisztítjuk, megmossuk, majd kb. 2-3 mm-es karikákra vágjuk. Amennyiben vöröshagymát használunk, akkor fehérbort, ha lilahagymát, akkor vörösbort öntünk rá úgy, hogy ellepje.
Ízlés szerint cukrot adunk hozzá, sózzuk, törött borssal meghintjük, ecettel is ízesítjük. Az ecet mennyiségét a bor minősége is meghatározza. Ebben a fűszeres lében főzzük meg a hagymát, vigyázva, hogy ne főjön túl, kissé roppanós maradjon. Lehűtjük, majd levével együtt tálaljuk.
Párolt kelbimbósaláta
Hozzávalók: 60 dkg kelbimbó, 1 citrom, fél csomó petrezselyemzöld, 1 gerezd fokhagyma, 2 evőkanál olaj, só, porcukor, őrölt bors, ecet, gyömbér. A megtisztított és megmosott kelbimbót olajon egy kevés víz hozzáadásával puhára pároljuk. Sózzuk, borssal, őrölt gyömbérrel és zúzott fokhagymával fűszerezzük. Amikor megpuhult – ügyelve rá, hogy szét ne essen -, kihűtve ecetes salátaöntetbe tesszük, és hűtőszekrényben 2-3 órán át érleljük. Finomra vágott petrezselyemmel meghintve tálaljuk.
Hozzászólás zárolva.