Szőlős-mustos kacsamellek recept
A nyár végéhez kötődő kevés jó dolgok egyike, hogy beköszönt a szőlő szezonja. Nem csak magában finom, változatos ételekhez is felhasználható ez a gyümölcs.
Hozzávalók:
4 darab kicsontozott pecsenyekacsamell,
30 deka fehér és piros szőlőszem,
3 deci must,
1 teáskanál mustár,
2 gerezd fokhagyma,
só, őrölt bors.
Elkészítése:
a fokhagymát összezúzzuk, belekeverjük a mustba, hozzáadjuk a mustárt, sózzuk, borsozzuk. A kacsamellek bőrét kockásan bevagdossuk, majd a bőrükkel lefelé egy serpenyőben szép pirosra pirítjuk, majd megfordítjuk, és a másik oldalukat is elősütjük. Az elősütött húsokra öntjük a mustot, és a sütőben befedve 15-20 percig pároljuk. Ha kész, mellérakjuk a szőlőszemeket, egy pillanatra felforraljuk és tálaljuk.
Hozzászólás zárolva.