Facebook hozzászólás
530

Indiai finomság – zöldség pakora

A fűszeres indiai konyha szerencsére itthon is egyre népszerűbb. A pakora gyakorlatilag bármilyen zöldségből készíthető, ami nem ereszti a levét. A legnépszerűbb a karfiol, de próbálkozzunk bátran!

Kép:Wikimedia

Hozzávalók:

100 g csicseriborsóliszt
fél tk só
fél tk. darált fokhagymakrém (ehhez a fokhagymát némi vízzel és olajjal együtt leturmixoljuk)
csipetnyi chili
víz
falatnyi, egyforma darabokra vágott zöldségek vegyesen – például karfiol, brokkoli, hagyma (vagy akár megfűszerezett csirkedarabok)

Elkészítése:

A csicseriborsóliszthez fokozatosan annyi vizet adunk, hogy sűrű palacsintatészta állagú legyen. Belekeverjük a fűszereket.

Egy nagy lábosban sok olajat forrósítunk, az egyforma, falatnyi darabokra vágott zöldségeket belemártjuk a masszába és azonnal a forró olajba tesszük.

Ha aranybarna, elkészült. Belül kicsit roppanós marad, de ez egyáltalán nem baj.

Érdemes mellé szószokat kínálni. A sima tejföl is megteszi, de készíthetünk például friss mentás joghurtot mellé.

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!