Facebook hozzászólás
442

Dorozsmai molnár ponty

A dorozsmai molnár ponty egy ízes, paprikával, paradicsommal, hagymával készülő halétel, amit hagyományosan csuszatésztával tálalnak. 

Ponty szeletek, Kép: youtube.com
Kép: youtube.com

Hozzávalók:
80 dkg ponty
100 g füstölt szalonna
2 db zöldpaprika
2 db paradicsom
1  fej vöröshagyma
25 dkg gomba
1 kk. pirospaprika
2 dl tejföl
250 g csuszatészta
olaj a sütéshez
zsemlemorzsa

Elkészítés:
A halszeleteket megmossuk, besózzuk. A szalonnát apróra felkockázzuk. A hagymát finomra vágjuk. A paradicsomot és a paprikát karikára, illetve negyedekre vágjuk, a gombát is felszeleteljük. A szalonna kipirított zsírján megpároljuk a hagymát, meghintjük az őrölt paprikával, beletesszük a zöldségeket, sózzuk, borsozzuk, majd megfőzzük, de nem túl puhára. Vgül hozzáadjuk a tejfölt. Közben sós vízben kifőzzük a tésztát, összekeverjük a tejfölös-lecsós raguval. A halszeleteket zsemlemorzsába hempergetjük és kisütjük. A tészta tetejére rendezzük, díszítjük.

Dióval töltött ponty
A tavaszi horgász szezon csak úgy ontja a finom és egészséges halállományt. A rántott ponty helyett azonban most valami nagyon egyszerűt, de mégis különlegeset ajánlunk. Dióval párosítottuk, és töltöttük meg a halunkat. Isteni lett!


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!