Mokka brownie
Ha egy igazán édes kényeztetésre vágysz, jó választás a brownie. Szinte minden recept azzal kezdik : olvassz meg jó sok csokit jó sok vajjal. Ne álljunk ellen a csábításnak, néhanapján belefér ennyi luxus az életünkbe!
Hozzávalók:
10 dkg tejcsokoládé
8 dkg fehér csokoládé
6 dkg étcsokoládé
175 ml csoki csepp
175 ml olvasztott vaj
250 ml kristálycukor
1 evőkanál vaníliakivonat
4 tojás
250 ml liszt
1 evőkanál instant kávé
egy nagy csipet só
Elkészítés:
A csokoládékat (a csoki cseppet nem!) és a vajat vízgőz fölött megolvasztjuk. Ha felolvadt, levesszük a gőzről, hozzáadjuk a cukrot és a vaníliát, alaposan elkeverjük. Egyenként belekeverjük a tojásokat, mindegyikkel alaposan elvegyítjük, végül következik a liszt, az instant kávé és a só. Legutoljára keverjük a masszába a csoki cseppet. Egy kis méretű, kivajazott, kilisztezett tepsibe öntjük a masszát, 180 fokon 30 percig sütjük a süteményt.
Hozzászólás zárolva.