Facebook hozzászólás
471

Sertéscomb almapürével

Mind a német, mind a francia konyhában kedvelt párosítás a sertéscomb és az almapüré, s bár ha számunkra kissé szokatlan is, azért érdemes megpróbálni, talán mi is kedvelői leszünk.

Sertéscomb almapürével,  Kép: pixabay.com
Kép: pixabay.com

Hozzávalók:
80 dkg sertéscomb
25 dkg almapüré (kapható nálunk is)
2 evőkanál zsemlemorzsa
1 dl tejföl
3 dkg vaj
2 evőkanál olaj
só, bors

Ekészítés:
A sertéscombot megsózzuk és megborsozzuk. Az olajat túzűlló tálba öntjük, beletesszük a húst, tetejére vajdarabokat tördelünk. Lefedve félig puhára pároljuk. A tálból kivéve felszeleteljük. A hús szaftját elkeverjük a tejföllel. A hússzeleteket bekenjük almapürével, visszarakjuk a tálba, a maradék pürét a szeletek tetején oszlatjuk el. Ráöntjük a tejfölös keveréket, a tetejét meghintjük zsemlemorzsával. Közepesen meleg sütőben puhára pároljuk. Burgonyapüré illik hozzá.

Lyoni sertésszelet
Egy szép szelet sertéscomb, rajta aranybarnára sült hagymakarikák, ez a lyoni sertésszelet, mely kombináció klasszikusnak mondható, és egyáltalán nem bonyolult az elkészítése.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

A mechanikus férfi karórák titkai

A mechanikus órák világa varázslatos és izgalmas, különösen azok számára, akik értékelik a hagyományokat és a…

Női balerina cipők őszre – hogyan viseld őket, hogy mindig gyönyörű legyél?

Az őszi hónapok beköszöntével sokan a melegebb, zártabb lábbelik felé fordulnak, de a női balerina cipők továbbra…
1 / 631

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!