Márti friss zöldbablevese pici csavarral
Ilyenkor a piacra kimenni maga a gyönyör! Az illatok káprázatosak, és azt jelentik, hogy megérkezett a nyár! Lassan, de már a zöldbab ára is megy le. Egy levesre valót mindenképp érdemes venni!
Hozzávalók:
- 1/2 kg zöldbab
- 2 dkg sertészsír
- 3 dkg liszt
- 1 ek hagyma lereszelve
- 1 ek tejföl
- ízlés szerint (10 %-os ecet)
- 1 csokor petrezselyem
- ízlés szerint só, bors, pirospaprika
- pár karika frankfurti virsli
Elkészítés:
Szokásos módon megtisztítjuk a zöldbabot, és kb. másfél centisre vágjuk. Megmossuk, és feltesszül 1,5 liter sós vízbe főni. Ha megpuhult, berántjuk egy hagymás-paprikás rántással. Körülbelül még 10 percig főzzük. Ezalatt apróra vágjuk a csokor petrust, hozzáadjuk a leveshez, csöppnyi ecettel, egy kanál tejfellel, esetleg egy kis cukkora ízesítjük, és már kész is a hamisítatlan nyári levesünk! Ha igazán pikánssá szeretnéd tenni, karikázhatsz bele például egy kis frankfurti virslit! Így laktatóbb, és az íze se kutya! Jó étvágyat!
Hozzászólás zárolva.