Facebook hozzászólás
781

Falusi zúzapörköltem

Egy idős nénitől tanultam valamikor ezt a receptet Zagyvarékason. Margit néni azt vallotta, hogy egy üveg bornak mindig kell otthon lennie a kamrában. Lám, lám,. most is hasznát vettem! Valami remek a zúza szaftja egy kis borrral feljavítva!  

Falusi zúzapörköl, Kép: László Márta
Falusi zúzapörköl, Kép: László Márta

Hozzávalók 2 éhes szájhoz: 

Elkészítés:

A zúzákat megtisztitjuk. Olajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát és paprikát, majd rárakjuk a zúzát, megszórjuk ételízesítővel, borsozzuk. Pároljuk még egy kicsit. Felöntjük kb. fél liter száraz borral. Addig főzzük, amíg a zúza meg nem puhul, ekkor hozzáadjuk a paprikakrémet és a fűszerpaprikát. Kínáld nokedlivel! Tálaláskor öntsd le a sűrű szafttal!

Chilis pulykamáj
Minden formájában imádom a májat, hát még a pulykájét! Nem a legdrágább alapanyag, és ráadásul nagyon változatosan elkészítheteő. Leginkább a csirkemájhoz illő recepteket választhatsz, de most mutatom, mit ajánl, a Gallicoop háziasszonya! Ez valami nagyon különleges! Vágj bele!


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!