Facebook hozzászólás
879

Sonkás-sajtos muffin

A muffin nem csak édesen jó, de kitűnő vendégváró sós formában is. Persze egy gyors vacsorának salátával sem fog csalódást okozni.

Sonkás-sajtos muffin, Kép: pixabay.com
Kép: pixabay.com

Hozzávalók 12 darabhoz:
20 dkg liszt
1 csomag sütőpor
15 dkg reszelt sajt
10 dkg apróra vágott főtt, füstölt hús
1 tojás
fél dl tej
5 dkg olvasztott vaj

Elkészítés:
A lisztet, a sütőport és a cukrot összekeverjük, a sajtot és a füstölt húst beleforgatjuk. A tojást a tejjel, meg az olvasztott vajjal simára keverjük, és a száraz hozzávalókkal eldolgozzuk. A masszát sütőformákba kanalazzuk úgy, hogy a forma kétharmadáig érjen, majd 25 perc alatt pirosra sütjük a 200 fokra előmelegített sütőben. A sütőből kivéve rácsra tesszük, hagyjuk kissé hűlni, majd kivesszük a formából. Melegen tálaljuk.

Sós muffin tízóraira
Ki mondta, hogy a muffin csak édes lehet? Elkészíthetjük sósan is, így szaftosabb húsok remek kísérője lehet, de könnyen magunkkal vihetünk néhányat belőle munkahelyi ebédnek, tízórainak.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

7 dolog, ami télen is kiváló kerti elfoglaltság lehet

Ahogy beköszönt a tél, sokan hajlamosak elfeledkezni a kert nyújtotta lehetőségekről, pedig ilyenkor is rengeteg…

Minden, amit tudni érdemes a szemfenékvizsgálatról

A tévhitekkel ellentétben a szemészeti vizsgálat nem egyenlő az optikákban végzett éles látás vizsgálattal.…
1 / 3 462

STÍLUS

1 / 630

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!