Facebook hozzászólás
1 358

Báránycomb rozmaringgal, illatos, üde lila hagymával Mártinál

Sok háziasszony ódzkodik a bárányhústól, azt gondolva, hogy az sok energiabefektetést kíván. Pedig nem nehezebb elkészíteni, mint egy sült csirkét, vagy sertéscombot. Most, hogy már újkrumplit is lehet kapni, ezt választottam ünnepi ebédnek. Pünkösdre egyszerűen kiváló!

Rozmaringos bárány újkrumplival, fejes salátával, Kép: László Márta

Hozzávalók:

Elkészítése:

A báránycombot alaposan mosd meg, akár többször is, hogy a faggyús réteg ne rontsa el a hús ízét. Tűzdeld meg több helyen, majd a résekbe dugdosd bele a meghámozott és kettévágott fokhagymadarabokat és rozmaringleveleket. Sózd, borsozd, és reszeld rá a citrom héját. Hagyd így állni egy éjszaka a hűtőben, de minimum2 órát. Forrósítsd fel a zsiradékot a tepsiben kb. 220 fokra, majd tedd bele a combot, és pirítsd meg mindkét oldalát. Vedd vissza 160 fokra a hőt, szórd mellé a négybe vágott hagymákat, tégy rá még 2-3 szál rozmaringágat, és alufólia alatt süsd készre nagyjából egy és háromnegyed óra alatt. Az utolsó 15 percben vedd le a fóliát, hogy piruljon a teteje. A szeleteléssel várj még 10 percet, hogy szebb legyen! Petrezselymes újkrumplit és fejes salátát adtam hozzá. Pompás egy étek! Jó étvágyat!

Petrezselymes újkrumplim nemcsak vasárnapi köretnek

Újkrupli petrezselyem zöldjével, Kép: László Márta
Kép: László Márta

Sokan kérdezték már tőlem, hogy nekem miért sikerül mindig az újkrumpli, soha nem ég le az ünnepi ebéd fénypontja. Szerintem ez nem titok, de megosztom Veletek a receptemet! Így biztosan nem fogtok csalódni benne! Annyira finom, hogy van, aki ilyenkor salátával főételnek is kínálja! Remek választás! Éljen a nyár!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!