GLUTÉNMENTES
Márványos narancsos kuglóf avokádóval, cukkinivel
Maradt még avokádóm meg egy kevés cukkini, és úgy gondoltam, hogy egy jó kis kuglófba ezek pont beleférnek. Az ismert áruházlánc gluténmentes kevert tészta lisztjét használtam fel, egy kis kakaóporral, narancshéjjal megbolondítottam, csodás, finom belű kuglóf született.
Hozzávalók:
- 30 dkg gluténmentes süteményekhez való lisztkeverék
- 4 tojás
- ½ avokádó pépesre törve
- egy maréknyi reszelt cukkini
- 15 deka teavaj
- 2 ek barna cukor
- 1 tasak finesse narancshéj
- 1 ek kakaópor
Elkészítés:
A tojásokat a cukorral kikeverjük, hozzáadjuk a reszelt cukkinit, a pépesre tört avokádót, a narancshéjat, a puha vajat, és kikeverjük. Ezután lassanként adagolva belevegyítjük a gluténmentes lisztkeveréket, és csomómentesre keverjük. Szilikonos formába a massza felét beleöntjük, majd a megmaradó részbe a kakaóport belekeverjük, és a formában lévő massza tetejére öntjük. Előmelegített sütőben (180 fok) hőlégkeverésen sütjük, tűpróbát végezve. Én szeretem kicsit ropogósabbra sütni a külső részét. Ha kész, a formából óvatosan kiborítjuk, majd kihűlés után szeleteljük.
Ehhez kíván délutánra még egy jó kávét is: Pammer Lívia
Kuglófom, avagy az osztrák konyha mennyei desszertje
Aki erre a fotómra ránéz, rögtön tudja, merre jártam! Igen, ez Ausztria. A német ROTO cég grazi nemzetközi sajtótájékoztatóján ezt is felszolgálták a délelőtti kávéhoz. Hozzá stájer alma és körte járt, igazán mennyei. Az osztrákok szerint a kuglóf saját specialitásuk, bár a babérokért a rómaiak és a franciák is ácsigóznak. Egy biztos, Ferenc József császár élt-halt a mazsolás változatért, … és minden más óbécsi sütiért. Remek recept adventre vagy karácsonyra is!
Hozzászólás zárolva.