Facebook hozzászólás
1 012

TÉLI LÉLEKMELEGÍTŐ

Baracklekváros bukta

Gulyásleveshez vagy más egytálételhez készített az anyukám annak idején valamilyen kelttésztás sütit. Mindig imádtam! Pammer Lívia blogszerzőnk azt írta: „Eszterem buktára vágyott, elkészítettük. Pihe-puha tésztájú bukták sültek.” Nos, ezek szerint a történelem ismétlődik, a vége pedig nagyszerű!

Baracklekváros bukta, Kép: Pammer Lívia
Baracklekváros bukta, Kép: Pammer Lívia

Hozzávalók:

Elkészítés:

Az élesztőt két evőkanál cukorral elkevert langyos tejben felfuttatjuk. A lisztet a dagasztótálba szitáljuk, beleütjük a tojást, a maradék cukrot, hozzáadjuk a puha vajat és a felfuttatott élesztőt, majd alaposan megdagasztjuk, szép simára. Duplájára kelesztjük. Lisztezett deszkára borítjuk, majd ujjnyi vastagra sodorjuk, téglalapokra vágjuk és a téglalapok közepére  lekvárt halmozunk, majd a hosszabbik oldalát ráhajtjuk, és bukta formákat alakítunk, a hajtási illesztést jól össszecsipkedjük. Szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe szorosan egymás mellé fektetjük a betöltött és formázott buktákat, majd olvasztott vajjal és egy felvert tojással átkenjük. A sütőt hőlégkeveréses üzemmódban 160 fokra melegítjük előre, és pirosra sütjük a buktákat.
Tálaláskor enyhén áthinthetjük porcukorral.

Jó étvágyat!

Rékasi farsangi csörögefánkom

Csörögefánk, Kép: wikipedia
Kép: wikipedia

Nagyanyám világbajnok csörögefánkjának receptjét osztom most meg Veletek. Nekem még van derelyemetélőm, de megteszi egy jó éles kés is, ha nincs épp otthon az említett csúcskütyü. Egy jó gulyás, és hozzá a csöröge, tuti siker egy farsangi bulihoz!  



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!