Citromos-mákos süti mascarpone habbal
A citrom és a mák párosítása mennyei ízeket ígér. Ráadásul ez a torta akár három napig is eláll a hűtőben. Kellenek még további érvek, ahhoz hogy elkészítsd, vagy meggyőztünk téged?
Ez a citromos-mákos süti egyszerűen elkészíthető, finom és a tetejét borító mascarponés, habkönnyű krém pedig tesz róla, hogy ne érezzük túlságosan száraznak. A mákos édességekhez egyébként kiválóan passzolnak a citrusos ízek, a belőlük készült finomságok biztos, hogy mindenkinek ízelni fognak.
Citromos-mákos süti mascarpone habbal
Hozzávalók:
17,5 dkg puha vaj
17,5 dkg cukor
3 tojás felverve
25 dkg liszt
1/2 csomag sütőpor
10 dkg mák
2 citrom reszelt héja és leve
5 evőkanál natúr görög joghurt
A habhoz:
25 dkg mascarpone
1 narancs reszelt héja és leve
1 citrom reszelt héja
3 teáskanál citromos joghurt
Elkészítés:
A sütőt melegítsük elő 150 fokra. Vajazzunk ki és béleljünk ki egy tortaformát sütőpapírral. Keverjük simára a vajat, a cukrot, a tojásokat, a lisztet, a mákot, a sütőport, a reszelt citromhéjat és annak levét valamint a joghurtot. Az elkészült masszát töltsük a sütőformába és süssük 45-50 percig. Ha kész, hagyjuk pihenni és csak utána borítsuk ki. Közben keverjük össze a mascarponét annyi narancslével, hogy kenhető krémet kapjunk. Óvatosan forgassuk bele a joghurtot, majd kenjük fel az elkészült torta tetejére és oldalára. A tetejét még megszórhatjuk reszelt narancs-, illetve citromhéjjal vagy díszíthetjük citromkarikákkal is.
Még több citromos finomság:
Citromos polenta piskóta rozmaring sziruppal
Áfonyás-zöldcitromos sajttorta
Hozzászólás zárolva.