Facebook hozzászólás
561

Citromos polenta piskóta rozmaringsziruppal

Jöhet egy könnyű mediterrán ihletésű sütemény? Különleges, hűsítő ízekkel és kukoricaliszttel készül ez a nem mindennapi finomság. Tessék figyelni, mutatjuk hogyan!

Íme kérem a gyümölcsé zöldfűszer házasságából származó, merész édesség. Szokatlan, ám annál finomabb ízkombináció. Nem kell félni az újdonságoktól, inkább ki kell őket próbálni. Mutatjuk is hogyan!

Citromos polenta piskóta rozmaringsziruppal
citromos polente piskóta
(Fotó: Depositphotos)
Hozzávalók:

18 dkg kukoricaliszt
5 dkg liszt
1 és egy fél teáskanál sütőpor
5 evőkanál joghurt
5 evőkanál extra szűz olíva olaj vagy mogyoróolaj
2 citrom reszelt héja és leve
2 tojás
2 tojásfehérje
40 dkg cukor
2 ág friss rozmaring
csipetnyi só

Elkészítés:

A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A kukoricalisztet, a lisztet a sütőport és egy csipetnyi sót összekeverjük egy tálban. Egy másik edényben pedig összekeverjük az olajat, a joghurtot, a citrom reszelt héját és levét. A tojásokat és a fehérjéket a cukor felével együtt keverjük habosra, majd fokozatosan adjuk hozzá az olajos keveréket, végül pedig jöhet a lisztes keverék is. A tésztát öntsük sütő vagy kuglóf formába, majd süssük készre körülbelül 40-45 perc alatt. Addig elkészíthetjük a rozmaringszirupot. A maradék cukrot 200 ml víz és a rozmaring ágak társaságában forraljuk fel, majd alacsonyabb lángon főzzük tovább, míg kissé besűrűsödik. Hűtsük ki, majd szűrjük le. Az elkészült sütemény tetejét szurkáljuk meg egy villával, majd locsoljuk meg a rozmaringsziruppal.

Még több gyümölcsös sütemény:

Egyszerű epres torta
Csokis-cseresznyés szelet

 

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!