Karácsonyi fűszeres süti
Nincs is jobb az ünnepekkor, mint a frissen sült sütemény illata a konyhában. Ha te is szereted a karácsonyi fűszerezésű sütiket, akkor próbáld ki ezt a receptet.
Nincs ünnep karácsonyi fűszeres süti nélkül! Néhány hozzávalóból egyszerűen elkészíthető receptet mutatunk.
Bár a következő recept nem 100%-osan olyan, mint egy mézeskalács recept, de tökéletesen ünnepire tudod szabni. Csak szerezz be néhány karácsonyi sütikiszúrót, és induljon a sütögetés. Mutatjuk a receptet, és az elkészítést.
Karácsonyi fűszeres süti
Hozzávalók:
- 250 g liszt
- 150 g vaj
- 100 g porcukor
- 1 tojás
- 2 teáskanál méz
- 1 tk mézeskalács fűszerkeverék
- 1/2 tk fahéj
- 1/2 tk sütőpor
Elkészítés:
- A vajat vágjuk kockára és tegyük félre 15 percre (lehetőség szobahőmérsékleten). Mixer segítségével verjük fel a vajat és a porcukrot. Összekeverve habos masszát kell alkotniuk.
- Add hozzá a masszához a tojást, és néhány percig keverd a mixerrel.
- Add hozzá a mézet, a mézeskalács fűszerkeveréket, a fahéjat és keverd össze megint.
- Végül jöhet a liszt, a sütőport és az egészet keverd össze a mixer segítségével.
- Formázz egy nagy gömböt a masszából. Meghintheted liszttel is. Ezután tekerd fóliába a gömböket és tedd a hűtőbe a tésztát kb 60 percre.
- Miután letelt az egy óra, vedd ki a tésztát a hűtőből. A gömböt oszd el három részre és melegítsd fel a sütődet 180 fokra.
- Nyújtsd ki a tésztát, ha szükséges akkor használj még egy kis lisztet. Ami fontos, hogy ne legyen 3 cm-nél vastagabb a kinyújtott tészta.
- Sütiformák / sütikiszúrók segítségével vágj ki belőle neked tetsző formákat, és helyezd a nyers tésztát egy sütőpapírral kibélelt tepsire.
- Kb 10 percig süsd, amíg aranyszínűre sül.
- A maradék tésztát hasonlóképpen nyújtsd ki, vagy hagyj egy kicsit másnapra, a tészta eláll 1-2 napig a hűtőben.
Ezt is süsd meg idén karácsonykor:
- Flódni – a 4:1 karácsonyi sütemény
- Mézeskalácsos keksz mandulával és tőzegáfonyával
- Hókifli – a karácsony kedvenc aprósüteménye
- Nagyi karácsonyi linzere
Hozzászólás zárolva.