HÚSVÉTI KÜLÖNLEGESSÉG
Narancsos húsvéti kacsacomb rozmaringos takaróval
Nincs olyan ünnepi fogás, amit már nem fűztek vagy sütöttek meg, és ez vonatkozik a hagyományos ételekre is. Az is igaz, hogy egy újszülöttnek minden vicc új, tehát a friss háziasszonyok is találnak nálunk valami újdonságot, ráadásul én mindig teszek bele egy kis saját csavart is. Ebben az a jó, hogy előre összerakod, az ünnepen beszélgethetsz a családdal, a kacsa meg már illatával megteremti a hangulatot! Sok sikert!
Hozzávalók:
- 4 db kacsacomb
- 2 fej vöröshagyma nagy cikkekre szedve
- 15 centi póréhagyma felkarikázva
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 ág rozmaring
- 2 db narancs
- 2 tk méz
- 2 tk balzsamecet
- 2 tk szójaszósz
- 2 teáskanál narancslekvár
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
Elkészítés:
A kacsacombokat megtisztítjuk, és lehetőleg még előző napon jól besózzuk, frissen őrölt borssal megszórjuk. A hagymákat szétszórjuk a kizsírozott tepsiben, majd erre fektetjük a kacsacombokat. Kifacsarjuk az egyik narancs levét, és hozzáadjuk a balzsamecetet, a szójaszószt, a mézet és a lekvárt. Jó alaposan összekeverjük, végül ezzel az öntettel bekenjük a combokat. Picit újra megsózzuk. Alufóliával lefedjük a tepsit, és 160 fokra előmelegített sütőbe toljuk 80 percre. Ezután újra nyakon öntjük a maradék öntettel. A cikkekre vágott vagy felnégyelt másik narancsot a combok közé szórjuk, és immár 180 fokra tekerve, 20 perc alatt pirosra sütjük. Párolt rizzsel, petrezselymes krumplival vagy krumplipürével tálaljuk! Én már kipróbáltam, és bátran állíthatom, szenzációs húsvéti fogás kerekedik belőle!
Citromos húsvéti kalács
Kalács nélkül nincs húsvét, akkor sem, ha mondjuk valaki nem szereti a sós füstölt sonka mellé az édeskés kalács ízét. Kalács márpedig kell, és kész!
Hozzászólás zárolva.