PULYKAFORRADALOM
Húsvéti pite
Remélem, már tervezed az ünnepi menüt! Mutatok hozzá egy nem komplikált, ám egészséges receptet! Érdemes kipróbálni úgy, hogy a tetejét a leírt módon díszíted. A gyerekek imádni fogják!
Hozzávalók:
- 50 dkg darált pulykahús
- 2 ek olívaolaj
- 1 csokor petrezselyem
- 1-2 tekercs bolti, kinyújtott leveles tészta (a sütőforma méretétől függően)
- 5 tojás
- só
- bors
- csipetnyi őrölt koriander
Elkészítés:
A tojásokból hármat keményre főzünk, meghámozzuk, félretesszük.
A sütőt előmelegítjük 200 fokra. Egy nagy tálba tesszük a húst, ráütünk 2 tojást, hozzáadjuk a felaprított petrezselymet, az olajat és a fűszereket. Kézzel jól összekeverjük. Egy hosszúkás szögletes formát kibélelünk sütőpapírral és az egyik kinyújtott tésztalappal. Belehalmozzuk a tölteléket. A kemény tojásokat félbevágjuk és sorban a közepére fektetjük, a vágott felükkel lefelé. Befedjük a másik tésztalappal, és a széleket jól összenyomjuk, hogy sütés közben szét ne nyíljon. A maradék tésztából kiszúróformával díszítést készíthetünk a pite tetejére. Késsel 3 helyen apró lyukat vágunk a tésztába. A megmaradt 1 tojást felverjük, megkenjük vele a pitét és kb. 35 perc alatt megsütjük.
Pulykasonkás mini linzer traccspartihoz
Ínyencek kedvence lehet a pulykasonkás mini linzer, amiben a pulykahús gyengéden olvad össze a lilahagymával, a sajttal és a tojással. A francia quiche-re hasonlító desszert akár önálló fogásként is megállja a helyét. Pikniken, vagy tábortűz mellett is hamar elfogy. Bátrabbak egyedi fűszerezéssel is különlegessé tehetik.
Hozzászólás zárolva.