HELLÓ, EPER!
Panna cotta epervelővel
Végre megérkeztek a piacra is a gyönyörű eprek! Csak gyönyörködök benne, amikor látom a dobozokban mosolyogni a gyümölcsszemeket. Pammer Livi receptjének is most jött el az ideje. Mint írja, gyorsan elkészíthető, és baromi egyszerű, egész egyszerűen elronthatatlan édesség! Lássunk neki!
Hozzávalók:
- 5 dl tejszín (esetemben laktózmentes)
- 2 ek cukor
- vaníliarúd kikapart belseje, vagy egy zacskó vaníliás cukor
- 2 tk étkezési zselatinpor
- eper 2 tk barna cukorral pürésítve
Mi köze az epernek a csalánhoz? Itt a válasz!
Bizonyos ételek fogyasztását követően allergiás panaszok jelentkezhetnek. A bőrtünetek közül is kimagasló, a lakosság majd 20 %-át érintő probléma a csalánkiütés. Az arra érzékenyeknél csalánkiütést okozhat a magas hisztamin tartalmú ételek, így például az eper fogyasztása is. Segít a szakember!
Elkészítés:
A tejszínt beleöntöttem egy lábasba, hozzáadtam a cukrot, belekevertem a zselatinport, a vaníliás rúd kikapart belsejét , lassú lángon elkezdtem hevíteni, és pár alkalommal átkevergettem. Egészen forráspontig hevítettem, de nem forraltam! Ekkor a lángot kikapcsoltam, és újra átkevertem. Az epret a cukorral kis lángon pürésre- szinte lekvárszerűre főztem, majd a poharak aljába adagoltam. Erre kis adagokban rámertem a felfőzött tejszínt majd megvártam míg egészen langyos nem lett. Ezután hűtőbe tettem dermedésig. Tálaláskor a poharakat forró vízbe állítottam rövidke ideig, majd óvatosan egy tányérra borítottam, és hagytam, hogy az epervelő elegánsan elhelyezkedjen a tetején. Ezután feltettem a lábamat a teraszon, és átadtam magam a panna cotta ízeinek Pammer Lívia, és ezt javasolja Nektek is! Jó étvágyat!
Hozzászólás zárolva.