Facebook hozzászólás

SÜTÉS NÉLKÜL

Tejbegrízes epres sütemény

Valami sütés nélküli gyors édességre vágytam, és mivel engem is elért az eperőrület, így eperből készítettem el ezt a nagyon egyszerű és nagyon finom édességet. Törökországban találkoztam először ebben a formában a tejbegrízzel, fantasztikus szeleteket varázsoltak belőle nap mint nap a sütispultra számtalan variációban. Húsvét közeledtével ez a recept is jól fog jönni!

Hozzávalók:

Tejbegrízes epres süti, Kép: Pammer Lívia
Kép: Pammer Lívia

Elkészítés:

A tejet cukorral megédesítjük, és feltesszük főni. Annyi búzadarát tegyünk bele amennyivel sűrű tejbegrízt tudunk főzni. Egy hosszúkás magas falú formasütő aljába félbevágott epreket sorakoztattam, megszórtam a tört pekándióval a szeletelt mandulával ízlés szerint és a készre főzött tejbegríz felét egyenletesen eloszlattam rajta. Ezután vékonyan megkentem eperlekvárral majd cikkekre vágott epret halmoztam rá. A maradék tejbegrízhez kakaóport és egy kevés cukrot adtam, alaposan elkevertem, és a formába igazítottam. Kanállal kicsit lenyomkodtam, és a formában hagytam kihűlésig. Amikor megtörtént, a formából óvatosan kiborítottam. Éles késsel szeleteltem körülbelül ujjnyi vastag szeletekre. Ehhez kíván jó étvágyat Pammer Lívia!

Mazsolás csíkos kalács az ünnepekre is

Már nagyon vágyott Pammer Lívia egy puha, foszlós, kakaós kalácsra reggelire egy kis vajjal, mézzel és tejeskávéval. A gondolatot tett követte, az eredmény pedig pontosan olyan lett amit elképzelt. Egy apró hiba azonban belecsúszott, másnap reggelire a kalácsból már csak morzsa maradt…

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

TEST ÉS LÉLEK

30 fokos kánikula és markáns hidegfront

Az előttünk álló napok, meteogyógyászati szempontból rendkívül megterhelőek lesznek, a hétvégén extrém terhelés…

„Tovább ne törj!”

Fontos, hogy minél többen vegyenek részt az állapotfelméréseken, hogy időben felismerhető legyen a „néma”…
1 / 1 478

DIVAT ÉS SZÉPSÉG

1 / 141

HÍREK

1 / 1 131

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!