>
Facebook hozzászólás

SÜTÉS NÉLKÜL

Tejbegrízes epres sütemény

Valami sütés nélküli gyors édességre vágytam, és mivel engem is elért az eperőrület, így eperből készítettem el ezt a nagyon egyszerű és nagyon finom édességet. Törökországban találkoztam először ebben a formában a tejbegrízzel, fantasztikus szeleteket varázsoltak belőle nap mint nap a sütispultra számtalan variációban. Húsvét közeledtével ez a recept is jól fog jönni!

Hozzávalók:

Tejbegrízes epres süti, Kép: Pammer Lívia
Kép: Pammer Lívia

Elkészítés:

A tejet cukorral megédesítjük, és feltesszük főni. Annyi búzadarát tegyünk bele amennyivel sűrű tejbegrízt tudunk főzni. Egy hosszúkás magas falú formasütő aljába félbevágott epreket sorakoztattam, megszórtam a tört pekándióval a szeletelt mandulával ízlés szerint és a készre főzött tejbegríz felét egyenletesen eloszlattam rajta. Ezután vékonyan megkentem eperlekvárral majd cikkekre vágott epret halmoztam rá. A maradék tejbegrízhez kakaóport és egy kevés cukrot adtam, alaposan elkevertem, és a formába igazítottam. Kanállal kicsit lenyomkodtam, és a formában hagytam kihűlésig. Amikor megtörtént, a formából óvatosan kiborítottam. Éles késsel szeleteltem körülbelül ujjnyi vastag szeletekre. Ehhez kíván jó étvágyat Pammer Lívia!

Mazsolás csíkos kalács az ünnepekre is

Már nagyon vágyott Pammer Lívia egy puha, foszlós, kakaós kalácsra reggelire egy kis vajjal, mézzel és tejeskávéval. A gondolatot tett követte, az eredmény pedig pontosan olyan lett amit elképzelt. Egy apró hiba azonban belecsúszott, másnap reggelire a kalácsból már csak morzsa maradt…

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

Receptek

OTTHON

Nyissunk ablakot a városi legendákra

Amikor lakásfelújításon vagy épp építkezésen gondolkozunk, az ablakok sokszor nagyon kis hangsúlyt kapnak a…

Most se gyulladj be!

Meggyújtottuk az első gyertyát az adventi koszorún. Ezzel a gesztussal megkezdődött az ünnepi készülődés. Rajtunk…
1 / 350

CSALÁD

Az állatoknak is van lelkük!

- Az állatoknak is van lelkük, szellemük – vallja Dr. Németh József állatorvos. A Patadoki néven is ismert homeopata orvos a megelőzésben hisz, ennek ellenére sok olyan állat…
1 / 140

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!