GYORSAN, FINOMAT
Sertéskaraj tejszínes gombaraguval laktózmentesen, gluténmentesen
Kicsit megbetegedett Pammer Livi, de mert ennek csak kell, így gyorsan összerakta ezt a glutén- és laktózmentes főételt, omlósra sült karajszelettel, sok-sok csiperkegombával, finom selymes tejszínes szósszal és aranyló hasábburgonyával. Csak rá kell nézni, és megszólal!
Hozzávalók:
- 6-8 szelet sertéskaraj
- himalája só
- őrölt fehérbors
- zsiradék
- rizsliszt
- laktózmentes tejszín
- 50 deka csiperkegomba
- 1 fej vöröshagyma
- hasábra vágott burgonya
Erdei gombás-cukkinis pulykás masnitészta
Számos, szezonális alapanyaggal kombinálható a pulykahús! A gomba különösen alkalmas a párosításra. A kettő meg egyenesen omlik szét a szádban. Irány a piac vagy a közért! Már most érzem az orromban az illatokat!
Elkészítés:
A vöröshagymát apróra vágjuk, majd zsiradékon üvegesre-puhára pároljuk. A gombát alaposan megmossuk, szeleteljük, és a hagymára helyezzük. Sózzuk, borsozzuk, én ételízesítő helyett porított vargányával ízesítettem, felöntöttem vízzel, és puhára főztem. 1-2 evőkanálnyi rizslisztet kikevertem laktózmentes tejszínnel (kb. 1-, 1,5 dl), és hőkiegyenlítés után a gombához kevertem, közepesen sűrű mártást kaptam. A karajszeleteket enyhén kiklopfoltam, sóztam, enyhén borsoztam, majd rizslisztbe forgatva kevés zsiradékon puhára sütöttem. A hasábburgonyákat bő zsiradékban aranyló színűre sütöttem, papírtörlőre szedtem, és enyhén átsóztam.
Hozzászólás zárolva.