LAZACOS ELŐÉTEL
Na, gyere, Drágám!
Vannak olyan dolgok, ételek amelyek sajnos nem a legolcsóbb kategóriába tartoznak. Ide sorolom például a füstölt lazacot és a többi hasonló eljárással „kifinomított” halat. Azért a lazacot emeltem ki, mert talán ez a legnépszerűbb a sok közül, és talán ezt látni legtöbbször a szupermarketek hűtőpolcain; illetve ezzel találkozni leggyakrabban az étlapokon – írja blogjában Steffel Csaba. Jöjjön tehát a tormás-joghurtos saláta a füstölt lazaccal a Drágámnak!
Az ünnepi vacsoránál, ebédnél egy picit jobban elengedi magát az ember (már aki megteheti) és próbálja extrább dolgokkal feldobni a menüt. Én is ilyenkor szoktam használni efféle alapanyagokat; persze fejenként csak egy keveset, mondjuk előételnek… utána meg jöhet a… paprikáskrumpli…
Hozzávalók:
20 dkg füstölt lazac
20 dkg kigyóuborka
30 dkg burgonya
2 pohár natúr joghurt
2 ek. ecetes torma
1 cs. petrezselyem zöldje
bors, só
Elkészítés:
A joghurtokat összekeverjük a tormával, borssal, sóval, és aprított petrezselyemmel ízesítjük. A burgonyát megfőzzük, és az uborkával egyformán apró kockákra vágjuk. Ezután az öntetbe rakjuk őket, és a felcsíkozott füstölt lazaccal együtt alaposan összekavarjuk. Jól lehűtjük, és toast kenyérrel vagy toast kenyéren tálaljuk.
A sózással vigyázzunk és inkább a lazac után kóstoljuk meg. A salátánkat tartalmasabbá tehetjük főtt tojással.
Ehhez kíván jó étvágyat: Steffel Csaba
Tárkonyos sertésmáj – egy kis csavarral
Ismét egy klasszikus étel, illetve annak indult… Ez van, már semmit se tudok úgy elkészíteni, ahogy “kell”. Na jó, ez csak vicc, de akkor is. …És valóban, mindig úgy KELL? Csak úgy lehet? Nem értem… Ilyen tépelődések közepette főz Steffel Csaba. Nézzük, mi lesz belőle?
Hozzászólás zárolva.