Facebook hozzászólás
1 588

LÁNYOM KEDVENCE

Almás-ananászos csirkesaláta

Szerepelt már ez a saláta a maxkonyhaja.hu blogon, de most újragondolta a szerző. Készíthető bármilyen maradék szárnyas sültből, vagy akár egy kis grillcsirke maradékból is. Hozzá egy jó majonézes öntet, ropogós alma, és kész a laktató saláta. Dúsíthatjuk a kedvenc félkemény sajtunkkal, pár kanál ricottával vagy egy kis körtével is. És a végeredmény: hmmmmm…!

Almás-ananászos saláta, Kép: Somogyi Max Zoltán
Kép: Somogyi Max Zoltán

Hozzávalók:

Elkészítés:

Az ananászt lecsepegtetjük, és ha túl nagy darabok, akkor vágjuk kisebbekre, de ez a méret legyen a meghatározó, a többi alapanyagot is ekkorára vágjuk majd. A majonézt keverjük ki a mustárral, ízesítjük, sózzuk, és a joghurttal lazítjuk. Az almákat hámozzuk meg, és kockázzuk egyből az öntetbe, így nem lesz barna. Keverjük át, adjuk hozzá az ananászt, majd a csirkehúst. A főtt tojásokat nagy darabokra vágjuk, mindenképpen a legvégén adjuk hozzá, így törik össze a legkevésbé. Tegyük félre pihenni egy órácskát, és utána tálaljuk. Lehet önálló ételként is tálalni, de egy kis grillezett vagy sült zöldség pompás kísérője lehet.

Jó étvágyat hozzá: Max!

Egyszerű borsókrémleves

Borsókrémleves, Kép: Somogyi-Zoltán-Max
Borsókrémleves, Kép: Somogyi-Zoltán-Max

Figyelgetve a gasztronómiai változásokat készült el Max levese. Követi a trendet, ezért nem rántással sűrített. Manapság vagy magával, az alapanyaggal, vagy más zöldséggel érjük el ugyanazt a célt. Jelen esetben a burgonya segített.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!