Facebook hozzászólás

LÁSSUK A MEDVÉT!

Sonkás-medvehagymás csónakok

„Anyuéktól kaptunk egy nagy adag medvehagymát. Csináltunk belőle pesto alapot, fagyasztottunk leaprítva és levélben, tettünk el olajba, de frissen is ettünk belőle. Tettünk a szendvicsre és csináltam ezt a csónakot. Füstölt, házi sonkával és medvehagymával. Már sütéskor vonzó az illata, hát még az íze!” Így ajánlja receptjét Somogyi Zoltán Max.

Sonkás, medvehagymás csónakok, Kép: Somogyi Zoltán Max
Kép: Somogyi Zoltán Max

Tészta 12 darabhoz:


Töltelék:

 

Elkészítés:
Puha, rugalmas tésztát dagasztunk, majd lefedve, 30 percet kelesztjük. Keverjük ki a tejfölt, a joghurtot a krémsajttal, majd adjuk hozzá a reszelt sajtot. Vegyük a tésztát három egyforma részre. Nyújtsunk belőle, egy 40 centi hosszú, 20 centi széles lapot. Kenjük meg a krémmel, erre tegyük a felcsíkozott sonka 1/3-át, és a medvehagymát. Tekerjük fel szorosan, majd vágjuk négy egyforma darabra. A csónakok közepébe vágjunk bele egy éles késsel (borotvapenge), de vigyázzunk, hogy ne vágjuk végig. Tegyük előmelegített sütőbe, és 180 C-on süssük szép pirosra. Rácson hagyjuk kihűlni.

Jó étvágyat hozzá! Max

Tegyünk pulykasonkát a húsvéti asztalra!

Húsvéti töltött kalács, Kép: Gallicoop
Kép: Gallicoop

A legtöbb családnál a húsvéti hagyományhoz hozzátartozik a hús, a tojás és a kalács, hiszen már az ünnep neve is a böjt végét jelzi. Nagyszüleinknél a húsvéti főfogást a disznóból készült sonka jelentette, azonban ma mára egyre népszerűbb a pulykahúsból készült főtt-füstölt sonka. Elmondjuk, hogy miért?

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

Receptek

CSALÁD

Felelőtlen szülő lennék? Most kiderül!

Aggódik gyermekei online-biztonsága miatt a szülők 84%-a világszerte, mégis a csemeték egész gyermekkora alatt átlagban mindössze 46 percet fordítanak arra, hogy az online…
1 / 140

DIVAT ÉS SZÉPSÉG

1 / 146

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!