PÁC, AMI ÖSSZEKÖT
Tarja és káposzta megbonthatatlan barátsága
Íme a február, és még mindig pihenős. Ez azt jelenti, hogy inkább a régebbi őrültségeimet osztom meg veletek. akon. Persze azért közben főzőcskézek és ölég sok minden jut eszembe, erről-arról ami azért is érdekes, mert mindennek van valami íze, hol édes, hol keserű… Na, de süt a nap és bízunk benne, hogy nem a keserű lesz idén az uralkodó íz, mert akko’… Addig is, nézzük, mit kanyarít az őrülten jó ételek szorgalmas bloggere csomboros káposztában sült sertéstarja címen.
Hozzávalók:
- 4 adag sertéstarja (60-80 dkg)
- 1 kg savanyúkáposzta
- 4+2 gerezd fokhagyma
- 1 nagy pohár tejföl (450g)
- kömény
- majoránna
- csombor (borsikafű)
- bors, só
Elkészítés:
A sertéstarját felszeleteljük, kiklopfoljuk, a széleinél egy-két helyen bevágjuk, majd 4 gerezd zúzott fokhagymából, majoránnával, csomborral, borssal, olajos pácot készítünk, és a tarjaszeleteket legalább egy éjszakára (nem baj, ha több) ebben a pácban érleljük.
A káposztát szükség szerint kimossuk, egyszer-kétszer átvagdossuk, köménnyel és csomborra meghintjük, majd alaposan átforgatjuk.
A bepácolt tarjaszeleteket oldalanként 3-4 percig elősütjük, megsózzuk. Egy tepsit finoman kizsírozunk, beleterítjük a káposzta felét, majd a hússzeleteket adagonként összerendezve rárakjuk. A tejfölt 2 gerezd zúzott fokhagymával és egy picike sóval kikeverjük. Az adagolt hússzeletek tetejét 1-1 kanálnyival megkenjük, majd befedjük azokat a maradék káposztával. 180-200 fokos sütőben fóliával letakarva 45 percig, aztán fólia nélkül, 15-20 percig sütjük még.
Tálaláskor a maradék tejfölt kínáljuk mellé, illetve adhatunk burgonya köretet is bár szerintem magában is megállja a helyét.
Jó étvágyat kíván hozzá az őrülten jó ételek feltalálója!
Juhtúró és mák, avagy Leves után, vagy mellé
Jó kis hétköznapi, téli, tartalmas leves mellé mi is kéne jobban, mint ez a fincsi kis pogi! Az őrülten jó ételek mestere szerint ez igazán megkoronázza az ebédet!
Hozzászólás zárolva.