Facebook hozzászólás
2 254

POGÁCSASZEZON

Zsíros pogácsa egy kis köménnyel

Hivatalos voltam egy szülinapi összejövetelre a minap. Ilyen esetekben többünkben megfogalmazódik a klasszikus kérdés: jajj, mit vigyek…? Arra gondoltam, hogy sütök valami fincsit. Minek van szezonja? A disznóöléseknek! Igen ám, de a töpörtyűt valaki kiette a hűtőből vacsora és reggeli között… Hát akkor marad a zsír. …és megint rá kellett jönnöm: Legjobb sütemény a pogácsa! Ez az őrülten jó ételek mesterének véleménye. Íme a recept!

Zsíros pogácsa egy kis köménnyel, Kép: Stffel Csaba
Kép: Stffel Csaba

Hozzávalók:

Elkészítés:

A tejfölből kiveszünk, és félre teszünk egy gyenge, csapott kanálnyit. A liszttel elmorzsoljuk zsírt, megsózzuk, őrölt köménnyel ízesítjük, és inkább csak a színe miatt egy picike fűszerpaprikát is szórhatunk bele, hozzáadjuk a tejfölt, a felfuttatott élesztőt, a tojássárgáját, és összegyúrjuk. (A félretett tejfölt a tojásfehérjével jól kikeverjük, pár csepp tejjel lazíthatjuk, és ezzel fogjuk megkenni a tetejét.) Langyos helyen legalább egy órát kelesztjük a tésztánkat. Ezután kinyújtjuk majd balról jobbra, fentről le és lentről fel meghajtogatjuk. Legalább fél órát pihentetjük és ezt a hajtogatós műveletet még egyszer megismételjük. A sütőt bemelegítjük 200 fokra. A tésztánkat kinyújtjuk, a tetejét bevagdossuk, kiszaggatjuk, belepakoljuk egy tepsibe (én tettem alá sütőpapírt), lekenjük a tejfölös tojásfehérjével, megszórjuk egész köménnyel és az előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt szépen megsütjük.

Jó étvágyat kíván a világ legjobb sütijéhez: Steffel Csaba

Ez a csiga nem facsiga

Karibi leveles csiga, Kép: Steffel Csaba
Kép: Steffel Csaba

Ha már egyszer kimondtam, nincs visszaút. Namegasztán 🙂 mi lesz, ha számon kéri rajtam a Lilahajú Néni… Gyorsan, egyszerűen, egy kis őrültséggel, aztán lehet mással is foglalkozni. Hogy is van ez?



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!