
Hozzávalók:
- 40 deka babapiskóta
- 30 deka darált keksz
- 350 ml narancslé
- 3 cs. vaníliás pudingpor
- 6 kanál cukor
- 750 ml tej
- 25 deka margarin
- 25 deka vaj
- 50 deka porcukor
- 20 darab banáncsoki
- 5 darab banán
- 300 ml tejszín
- 300 ml tej a piskóta áztatáshoz
Elkészítés:
Kiválasztunk egy közepes méretű tepsit, egy szögletes jénait vagy egy nagyobb tortaformát, és kezdődhet a rétegezés!
I. réteg : tejben áztatott babapiskóta (én tettem bele egy vaníliás cukrot is, a tejet pedig kicsit meglangyosítottam és úgy locsoltam meg vele a babapiskótákat. Annyi tejet tegyünk hozzá, hogy közepesen legyen "átáztatva, ne málljon szét. A felét belerakosgatjuk a választott formába, a másik felét később (V. réteg) használjuk fel.
II. réteg: a darált kekszet narancslében megáztatjuk, majd hozzáadjuk az 1 egész margarint, + 25 deka porcukor habosra kevert együttesét, és rásimítjuk az első réteg piskótára.
III. réteg: a banáncsokikat hosszában kettévágjuk és rárakosgatjuk a 2. rétegre
IV.réteg: a 3 csomag pudingot a szokásos módon (a csomagon lévő utasítás szerint) megfőzzük 750 ml tejben a 6 kanál cukorral együtt. Egy ismét vajat (vagy margarint) habosra keverünk a 25 deka porcukorra, és összedolgozzuk a közben kihűlt pudinggal. A krém felét rásimítjuk az előző csokis rétegre.
V.réteg: a langyos tejben áztatott babapiskóta másik fele
VI. réteg: a vaníliás pudingkrém másik fele (lsd. IV.réteg)
VII. réteg: karikára szelt banánokat rakosgatunk a vaníliás krémre
VIII. réteg: habtejszín vagy felvert tejszín a tetejére, megkoronázva az eddigi "tevékenységünket".
Ugye tetszik? Ennek a meggyes csodának ezen az oldalon találod a receptjét!