Hozzávalók:
- 30 dkg krumpli
- ½ dl tej
- 1 kockacukor
- 3 dkg élesztő
- ½ kg liszt
- 25 dkg margarin (vagy vaj)
- ½ kg tehéntúró
- 2 tojás sárgája
- 1 kk só
- a formázáshoz is kell egy kis liszt
- diónyi vaj
- 1 tojás
- 5 dkg reszelt sajt
Elkészítés:
A krumplit héjában megfőzöd, megpucolod, áttöröd, és hagyod kihűlni. A tejet langítsd meg a cukorral, add hozzá az élesztőt, és futtasd fel. Végy egy keverőtálat, és tedd bele a margarinnal elmorzsolt lisztet, a túrót, a krumplit, a felfuttatott élesztőt, végül a sót. Jól gyúrd össze, majd fóliába burkolva egy éjszakára tedd be a hűtőbe. Másnap kapcsold be a sütőt, és melegítsd fel 200 °C-ra. Ujjnyit vastagra nyújtsd ki a tésztát egy lisztezett deszkán. A felvert tojással megkened a tészta tetjét, megszórod a a sajttal, majd kedvenc pogácsaszaggatóddal kiszúrod. Kivajazott vagy sütőpapírral kibélelt tepsibe teszed, és kistöd. Ágfalván ezzel a pogácsával várják a kedves vendéget! A kedves vendég meg csak tömi, tömi magába, mert nem lehet vele betelni Jó étvágyat!
ITT EGY MÁSIK SÜTI!
Már annyi rétest kóstoltam, hogy csak na, de ez most nagyon meglepett! Az egyik tévés barátnőm készítette egy kis délutáni dumcsihoz. Ő rozét kínált hozzá, én inkább furmintot javasolnék, de a lényeg, hogy nagyon egyszerű, és nagyon finom!