
Hozzávalók
A tésztához
● 60 deka liszt
● 20 deka zsír,
● 20 deka cukor
● 2 tojás
● 1 sütőpor
● 2 csomag vaníliás cukor
● 3-4 evőkanál tejföl
A krémhez:
● 1,5 liter tej
● 2 tojás
● 2 vaníliás pudingpor
● 2 csomag vaníliás cukor
● 15 deka cukor
● 25 deka margarin
A töltelékhez:
● 1,5 kiló alma
● 10 deka cukor
● 2 evőkanál vaj
● fél mokkáskanál fahéj
Elkészítése
A tészta alapanyagait összedolgozzuk, összegyúrjuk, majd három részre osztjuk, és vékony, négyszögletes lapokat sütünk belőle. Az almát lereszeljük, és a vajon addig pároljuk, amíg a leve elfő. Cukorral, fahéjjal ízesítjük. A pudingporhoz két evőkanál cukrot keverünk, fokozatosan hozzáadjuk a tejet, és sűrűre főzzük. Óvatosan belekeverjük a tojásokat, és hűlni hagyjuk. Közben időnként megkeverjük, hogy ne csomósodjon össze. A margarint habosra keverjük a többi cukorral, és hozzáadjuk a kihűlt pudinghoz.
Amikor minden alkotórész kihűlt, az egyik tésztalapot visszahelyezzük a tepsibe, rásimítjuk a krémet, és rátesszük a második lapot. Erre ráhalmozzuk az almatölteléket, és befedjük a harmadik tésztalappal.
Egy napig állni hagyjuk. Tálalás előtt négyszögletes szeletekre vágjuk, és porcukorral megszórjuk.
Porcukrot tulajdonképpen bárhogyan rá lehet szórni az édes tésztákra, még az sem baj, ha nincs ehhez való eszközünk - megteszi akár egy teaszűrő is, jól lehet szitálni vele –, de lássuk be, azért nem olyan nagy beruházás beszerezni egy cukorszórót. Sőt, akár olyat is, amivel kifejezetten sütit lehet széppé tenni. Most egy ilyet ajánlunk, az ára 890 forint.
Ha esetleg meg akarod nézni, hogy az Életforma Shopban még milyenek vannak, akkor ne tartsd vissza magad, vannak még cukorszórók szép számmal!
● További Életforma-receptek itt!