
Hozzávalók
15 deka fehér káposzta
15 deka lila káposzta
15 deka sárgarépa
10 deka sörretek (vagy jégcsapretek)
10 deka hónapos retek
2-3 evőkanál tejföl
só, bors
1 evőkanál borecet
1 teáskanál porcukor
házi majonéz
A majonézhez:
1 tojássárgája
1,5 dl étolaj
1 teáskanál mustár
só, bors
citromlé
Elkészítése
A káposztákat kisebb darabokra vágjuk, a sárgarépát, a sörretket és a hónapos retket megpucoljuk. Egy szeletelőgéppel az összes zöldségfélét finomra reszeljük, majd az egészet egy tálba borítjuk.
Elkészítjük a házi majonézt. A tojássárgáját keverőtálba teszünk, kicsit megsózzuk, és hozzáadjuk a mustárt. Óvatosan, adagolva öntjük hozzá az olajat, közben folyamatosan keverjük egy habverővel. Ha a tojás az összes olajat felvette, és a majonéz krémes állagú lett, kevés friss citromlével, fehérborssal és sóval ízesítjük.
A lereszelt zöldségekhez hozzáadjuk a majonézt, a tejfölt, a sót, a feketeborsot, a borecetet és a porcukrot, majd az egészet összeforgatjuk.
Videós segítségért kattints ide!
Forrás: Electrolux
További ínycsiklandó receptek itt!