Hozzávalók:
- 1 fejes saláta
- fél kígyóuborka vagy salátauborka
- fél kis vöröshagyma
- 3 paradicsom
- 5 keménytojás
- 15-20 db paprikával töltött olívabogyó
Az öntethez:
- 6 ek olívaolj
- 4 ek fűszerecet
- 1 cs petrezselyem
- só, bors, cukor - ízlés szerint
Elkészítés:
Szedd leveleire a megmosott salátát, szeleteld le az uborkát, karikázd fel a hagymát, vágd félbe a tojásokat, cikkekre a paradicsomokat, keverd össze az öntet hozzávalóit. Végy egy nagy tálat, béleld ki salátalevelekkel. Ami kimarad, tépkedd apróbbra, és a többi alkotóelemmel együtt rakd a salátalevelekre. Amikor csinosan elrendezted, öntsd rá az öntetet. Tálald frissen, sokáig még hűtőben se álljon! Jó étvágyat!
Keresztallergia kislexikon
Dr. Csáki Csilla allergológus segítségével táblázatba foglaltuk az ismert és kevésbé ismert pollen-élelmiszer keresztallergiákat, amelyek allergiás reakciókat válthatnak ki az arra érzékeny gyermekeknél vagy felnőtteknél. Olvasd el a részleteket!