Hozzávalók:
Tyúkmell csontjával 1,2 kg
30 dkg sárgarépa - 30 dkg fehérrépa
1 db zeller
1 db karalábé
1 db zöldpaprika
2 db vöröshagyma
15 szem feketebors
Só ízlés szerint
Petrezselyem ízlés szerint
3 liter víz
Elkészítés:
Feldaraboljuk a tyúkot. Hideg vízben, lassú tűzön főzni kezdjük. Időnként lehabozzuk. Amikor a hús már közepesen átfőtt és nincs habja, akkor hozzá adjuk a megpucolt zöldségeket (fehérrépa, sárgarépa, zeller, vöröshagyma, zöldpaprika, petrezselyem). Sóval és egész borssal fűszerezzük, végül készre főzzük. Jó étvágyat!
Hegynek föl a Badacsonyi Tekergő
Vízitaxival jöttél? Tekeregj tovább ingyenes buszunkkal! A kikötőtől indulunk, a hegy tetejéig meg sem állunk! Útközben bejárjuk Badacsony legjobb helyeit! Szállj fel a BADACSONYI TEKERGŐre! Nemcsak pompás borok és ételek várnak Rátok, de az a páratlan kilátás a Balatonra! Az egészen káprázatos! Ne hagyd ki!