Hozzávalók:
50 dkg liszt
7 gr porélesztő
2 evőkanál cukor
2 teáskanál só
3 dl meleg víz
3 dkg tejpor (elhagyható)
tojássárgája a kenéshez
Elkészítés:
Egy edénybe öntöttem a hozzávalókat, összeállítottam, kidolgoztam. Könnyen kezelhető tészta kerekedik az anyagokból, öröm vele dolgozni. Kb. 30 percig kelesztettem egy cipóban, azután kinyújtottam, hat darabba vágtam a tésztát, egyenként hosszú oldalú téglalapot formáztam belőle, hosszanti tengelye mentén hurkát sodortam belőle, majd igyekeztem csinosan összeilleszteni a két végét. Ebben az állapotában még kelt vagy tíz percet, majd következett a fürdő: egy kis lábasban vizet forraltam, tettem bele egy maréknyi kristálycukrot, ebben a szolidan gyöngyöző vízfürdőben pancsoltak a karikák fél-fél percet oldalanként. Ezután sütőpapírral bélelt sütőlemezre fektettem őket, megkentem gazdagon tojássárgájával, megszórtam mákkal és lenmaggal, 20 percet töltött a 180 fokra előmelegített sütőben. Lehet kenyérsütő gépben is készíteni, akkor még sokkal egyszerűbb dolgunk van. Csak mindent bele kell pakolnunk a gépbe, másfél óra alatt szépen megkel, formázzuk, fürdetjük, sütjük, és kész.