Hozzávalók:
6 db főtt tojás
6 dkg májkrém
5 dkg sajt
ízlés szerint só
1 teáskanál mustár
4 db fekete olajbogyó
1 közepes db paprika
Elkészítése:
A tojásokat megfőzzük, megpucoljuk, kettévágjuk. Sárgájukat egy kis tálba kikaparjuk, összekeverjük a májkrémmel, reszelt sajttal, mustárral, ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük.
Ezzel a töltelékkel megtöltjük a tojásokat.
Olajbogyókat karikázunk fel, ezek lesznek a szemek. Paprikából kivágjuk a csőrüket, bármilyen fűszernövény levele a szárnyuk.
Töltött tojás melegen
Rizzsel körítve önálló vacsora lehet, hidegen – úgy értem, kihűlve – is nagyon finom, ezért nem fordult elő sosem, hogy ha egy kicsit nagyobb adagot sikerült készíteni, pocsékba menjen akár csak egy fél tojás is.