Hozzávalók:

- fejenként 4 db borjúszelet, vagy 2-2 sertés karaj
- tojás
- liszt
- zsemlemorzsa
- olaj
- só
- vörösáfonya lekvár
- citrom
Elkészítés:
Klopfold ki kissé a húsokat, és sózd be. Panírozd be hagyományosan. Ha egy kicsit meg akarod bolondítani, a prézlihez adhatsz kevés reszelt parmezán sajtot is! Forró olajban süsd először, hogy a tojás gyorsan megkeményedjen. Utána vedd lejjebb a lángot, hogy a hús párolódjon a kéregben. Közben süsd ki a burgonyát. Helyezd el gusztusosan egy tányéron, Csöpögtess rá citromot! Kínálj hozzá egy bajor salátát, csak a fűszeres majonéz helyett olajjal öntsd le! Jó étvágyat!
Tudtad?
Gasztroparadicsom épp a szomszédban! A számos európai kulináris központ közül a dél-burgenlandi Élvezetek régiója egy kevésbé ismert, viszont annál különlegesebb varázsos szeglet. Évezredes borkultúrája és gasztronómiai kínálata világszinten páratlan, a megtestesült földi paradicsom. Nyugati szomszédunk számos jellegzetessége közül megmutatjuk az öt legérdekesebbet!