Életforma.hu

GASZTRO

Bemutatkozott az összes jelölt a Konyhafőnök VIP-ban

Az elődöntőkből kiderült, hogy Rácz Jenőnek Madár volt a példaképe, hogy magassarkúban tilos főzni és hogy Sipos Peti nem csak nevettetni tud.

Kedden folytatódott a Konyhafőnök VIP, de szerencsére kevésbé volt izgalmas, mint a hétfői adás. Ekkor Budai Zsuzsi, Hódi Pamela, Horváth Cintia, Járai Zsuzsa, Palya Bea, Oroszlán Szonja, Erdei Zsolt, Feke Pali, Gergely Robi, Sipos Peti mutatkozott be.

Kiderült, hogy Rácz Jenőnek kamaszként Erdei Zsolt  volt a példaképe, ezért különösen örült annak, hogy Madár  is a versenyzők között van, mert szeretné őt tanítani - hátha megfordul a dolog, és ő lesz Zsolt példaképe.

Mindkét fordulóban Pamela volt a legjobb Fotó: RTL

 

Szemben az első nappal, egészen rendben mentek a dolgok, még ha az ételek nem is sikerültek mindenkinek a legjobban. Volt, aki az articsókával küzdött - Oroszlán Szonja például kaktusznak gondolta -, más a nehezítésként kapott idővel. Végül a várandós Hódi Pamela vitte a legfinomabb fogást a zsűri elé - mentás zöldborsófőzeléket -, így a második menetben ő választhatott elsőként a csupa nyálkás alapanyag közül, úgy mint: béka, polip, csiga, stb.

A zsűri provokálta őt, mennyire bevállalós, így a békát vette el, amivel még sosem dolgozott.

A hátráltatást is neki kellett kiosztania, ami egy tintahal felhasználása volt, de Madár megkönnyítette a dolgát, hátulról azt súgta: "Add nekem!", így a lovagias boxolónak duplán kellett teljesítenie.

A nap végén aztán sorban jöttek a malőrök. Először Pamela vágta el az ujját, majd ráfogott egy forró edényre és még ugyanabban a pillanatban, a mellette főző Cintia csúszott el 12 centis szandáljában, akit a Pamelát ápoló Zé kapott el. Kicsit burleszkbe illő jelenet volt...

Sipos Peti élvezte a hatást Fotó: RTL

 

Az egészet Sipos Peti fejelte meg azzal, hogy kivitt egy olyan tányért, amin elképesztően erős sült paprikák voltak, így szokásával ellentétben nem megnevettette a zsűrit, hanem alaposan megríkatta.  

A bíráknak Pamela, Pali és Madár tányérja tetszett legjobban. Hogy Gergely Robinak az első kör ötperces hátráltatása okozta-e a vesztét, nem tudni, de tény, hogy neki kellett távoznia a versenyből.

A harmadik napon is a nők voltak többségben: Béres VV Anett, Horváth Sisa Anna, Megyeri Csilla, Pokorny Lia, Rezes Judit, Sáfrány Emese, Abaházi Csaba, Inti, Serbán Attila, Zdroba Patrik küzdött a kötényszerzés lehetőségéért.

Megyeri Csilla történelmet írt, mert olyat még sosem láttak a bírák, hogy egy versenyző tányérján mindösszesen egy kanálnyi krumplipüré van...

Attila gourmet fogása viszont óriási sikert aratott, akárcsak Lia lecsós-kovászos uborkás tökfőzeléke, olyannyira, hogy ő kapta az előnyt is.

Pokorny Lia az első körben a legjobb volt, a másodikban már nem Fotó: RTL

 

A második fordulóban a versenyzők egy hatalmas, feldolgozatlan pulykát találtak a pultjukon, ami a vegán Emesének külön kihívás lehetett volna, de ő szó nélkül nekiállt, miközben Anett és Csilla meglehetősen kiborult a feladattól. Lia előnye, az volt, hogy valaki letollazza neki a pulykát, ami így a másik hátráltatása is lett egyben, és Lia úgy gondolta, ehhez férfierő kell, így Intit választotta.

Persze ez a nap se múlhatott el némi dráma nélkül: Anettnek a pulykamelle landolt a földön, Sisa pedig rendrakás közben a lefolyóba öntötte Lia mártását. És bár nagyon sportszerűen felajánlotta a magáét, Lia megoldotta anélkül, hogy elfogadta volna.

A második körben viszont senki nem nyerte el igazán a zsűri tetszését, így a versenyzők rettegtek, ki marad, kinek kell mennie.

Abaházi Csaba volt a leggyengébb Fotó: RTL

 

Végül a kieső zónából ezúttal Megyeri Csilla menekült meg Abaházi Csabával szemben.

A következő két napon eldől, kiket visznek magukkal a séfek, de Jenő csapata a valós életben már alakul: eljegyezte kedvesét, a Konyhafőnökben megismert Gyuricza Dórit!

 

Olvasd el ezeket is: 

Véres jelenetek a Konyhafőnök VIP-ban

Hujber Feri kiborult

Rácz Jenő étterme nem nyithatott meg

 


Prémiumételek házhoz: luxus vagy hétköznapi realitás?

Prémiumételek házhoz: luxus vagy hétköznapi realitás? 

Ki ne örülne annak, ha minden nap éttermi minőségű fogásokat fogyaszthatna? Régen ez csak a kiváltságosok luxusa volt, de mostanra akár a hétköznapjaink részévé is válhat. Persze, ehhez kellenek olyan szolgáltatók, akik nem egyszerűen csak kiviszik a meleg ebédet, hanem odafigyelnek a minőségre is.
Szemes vagy kapszulás kávé? Melyik a gazdaságosabb?

Szemes vagy kapszulás kávé? Melyik a gazdaságosabb? 

A mindennapi kávézás élménye kétségtelenül sokféle lehet. Valaki a gyors megoldásokat, mások a hagyományos módszereket részesítik előnyben. De vajon melyik a kedvezőbb választás, ha pénztárcánkat és környezetünket is számításba vesszük?
Nem csupán az ételről, a hozzá illő borról is érdemes gondoskodni!

Nem csupán az ételről, a hozzá illő borról is érdemes gondoskodni! 

Alig akad olyan hölgy, aki élete valamely pontján ne látta volna vendégül élete párját vagy épp a legjobb barátait egy fantasztikus vacsora keretein belül. Persze alkalmasint nagyszerű élmény étteremben randevúzni, ahol semmiről nem kell gondoskodni, csupán jól kell választani.
Immunerősítés felsőfokon: mire figyelj?

Immunerősítés felsőfokon: mire figyelj? 

Vajon hogyan tudjuk egész évben épségben tartani az immunrendszerünket? Pár évvel ezelőtt, amikor a koronavírus-járvány kitört, akkor szinte napi szinten foglalkoztunk vele, azóta azonban kicsit háttérbe szorult. Pedig mindenki szeretné elkerülni a fertőződést.
Készíts saját kezűleg gyulai kolbászt!

Készíts saját kezűleg gyulai kolbászt! 

A gyulai kolbász szinte minden magyar család hűtőjében ott lapul, ennek ellenére sokan nem tudják, hogy az eredeti recept alapján otthon is elkészíthető. A mai cikkünkben eláruljuk, hogyan.
Poharak, kések a vendéglátóiparban

Poharak, kések a vendéglátóiparban 

Az ételfogyasztás természetes módon társul az italfogyasztással, ezért az éttermek számára létfontosságú, hogy minden italféleséghez rendelkezzenek pohárral, hiszen a fogyasztási élmény kizárólag így lesz teljes. Különösen fontos ez a boroknál, ahol az ital élvezetéhez hozzátartozik annak megtekintése, megszagolása, kóstolása, ezekhez pedig megfelelő borospohárban kell szervírozni a nedűt.
Tejmentes zebratorta, ami tényleg szem-szájnak ingere

Tejmentes zebratorta, ami tényleg szem-szájnak ingere 

Vannak napok, legyenek azok ünnepnapok vagy csak egy egyszerű hétköznapok, amikor valami igazán különleges finomságra vágyunk. Ilyenkor elvárható, hogy az édesség finom és szemet ingerlő is legyen, ha meg a legtöbb ételérzékeny is fogyaszthatja, az maga a csoda. Egy ilyen tej-, glutén- és cukormentes sütemény, a limekrémes zebratorta receptje, ami ráadásul a paleo étrendbe is tökéletesen beleilleszthető.
Nemes célt tűz ki a Waterdrop az óceánok világnapja alkalmából

Nemes célt tűz ki a Waterdrop az óceánok világnapja alkalmából 

Az óceánok világnapján megjelenő exkluzív, sorszámozott Waterdrop üvegkulacs a tengerek jól ismert csodáit idézi, értékesítéséből pedig közvetlenül hozzájárul a fejlődő országok ivóvíz-ellátottságának növeléséhez.
A SPAR legfrissebb kutatási eredményei megmutatták: megéri a minőséget képviselni

A SPAR legfrissebb kutatási eredményei megmutatták: megéri a minőséget képviselni 

A tudatos vásárlók fontos szempontnak tartják, hogy a polcokon lévő termékek és csomagolásuk, a logisztikai és az élelmiszer-termelési folyamatok átláthatóak legyenek, és hogy a minőségét nemzetközi szabványok tanúsítsák - ez derült ki a hazai üzletlánc megrendelésére készült átfogó év eleji kutatásból.
A gázgrillek legjobb tulajdonságai

A gázgrillek legjobb tulajdonságai 

A nyári szezon közeledtével sokakban merül fel a gondolat, hogy érdemes lenne beszerezni egy új grillsütőt. De a választás már nem annyira egyértelmű. Rengeteg kérdés merülhet fel ennek kapcsán, amikre csak hosszas kutatás és kérdezősködés után kapunk választ. A következő cikkben bemutatjuk, hogy miért és kiknek érdemes egyáltalán gázos típusú kerti grillsütőben gondolkodnia.