Hozzávalók:
- kígyóuborka (1 szép nagy)
- olívabogyó (20 szem)
- kapribogyó (3 evőkanálnyi)
- koktélparadicsom (15 db)
- póréhagymacsíra
- madársaláta
- olívaolaj
- bors, só
- füstölt makréla (legalább 1 db)
Elkészítés:
A hozzávalókat jól lehűtjük. Az uborkát felkockázzuk, egy tálba rakjuk, sózzuk, borsozzuk. Ezután feldaraboljuk a koktélparadicsomot, és hozzákeverjük az uborkához. Majd hozzáadjuk a többi hozzávalót is, olívaolajjal meglocsoljuk, alaposan összeforgatjuk, tányérra halmozzuk a füstölt makrélát. Jó étvágyat!
Kolbászos ricottakrém tormával és friss kaporral
Steffel Csaba megint benézett a hűtőbe, és bátran nekiállt – idézőjelben – a takarításnak. Így jött létre ez a remek szendvicskéme is, ami létének elején egy kis apró falatkaként kezdte…