Hozzávalók:

- 1 csésze adzuki bab (vagy más típusú bab is jó)
- 1 ek olaj
- kis fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 babérlevél
- 10 csésze víz
- 1 szál póréhagyma
- 1 sárgarépa
- 1 fehérrépa
- 2 zellerszár
- 1 ek (barna) rizs
- fél kk mustár
- 1 k. k. citromlé
- só
- 1 cs petrezselyem
Elkészítés:
Az egy éjszakára beáztatott babot 20 percig főzöd, majd lehűtöd egy kicsit. Egy másik edényben, az olajon megpirítod a kockára vágott vöröshagymát, majd hozzáadod a babhoz. Belekarikázod a répákat, a zellerszárakat, és néhány percig együtt párolod őket. Felöntjöd vízzel, hozzáadod a babérlevelet, fokhagymát, sót és puhára főzöd. És most jön a különlegessége, amit a makrobiotikusoktól tanultam: nem tejfölt adok hozzá! A főtt rizst összekevered a mustárral, a citrom levével és egy kis levessel. Ezt összeturmixolod, és ezzel habarod be ezt a vegetáriánus bablevest. Hihetetlen mennyire megtévesztő lesz így az íze! Ha kész apróra vágott póréval és petrezselyemmel szórd meg.
Csákvári Zsuzsa már megmutatta, hogyan kell házilag marcipánt készíteni. Itt ezt olvasd el újra, mert közelednek a húsvéti ünnepek, és szükség lehet rá! Ajánlom még mesés hagymalevesét is! A szervezetünk már nagyon kiéhezett a "zöldekre"!