Hozzávalók (4 személyre)
● 4 mogyoróhagyma
● 4-6 gerezd fokhagyma
● 30 deka zeller
● 4 cukkini
● 4 teáskanál olaj
● 50 deka darált hús
● 2 paradicsomszósz-konzerv
● só, bors, cukor
● 20 deka sárga koktélparadi-
csom (vagy normál paradicsom)
● 8 szál petrezselyemlevél
● 20 szál snidling
● 30 deka zsírszegény túró
● só, szurokfű (oregano), bors
ízlés szerint
Elkészítése
Tisztítsuk meg a mogyoróhagymát, és kevés olajon pirítsuk meg. A megtisztított zellert vágjuk apró kockákra, és tegyük a piruló hagyma mellé. A cukkinit mossuk meg, vágjuk félbe, és vájjuk ki a belsejét, amit adjunk a piruló hagymához. Tegyük hozzá a darált húst, és pirítsuk meg. Amikor a hús saját leve elpárolgott, öntsük fel a paradicsomszósszal, tegyük bele a szétnyomott fokhagymát, ízesítsük sóval, borssal - esetleg kevés fűszerpaprikával - és szurokfűvel, szükség esetén kevés cukrot is adhatunk hozzá. A friss paradicsomok felét még főzés közben hozzáadjuk, ettől tartalmasabb lesz. Töltsük meg a cukkinikat a húsos töltelékkel, és 200 Celsius-fokon 10-15 percig süssük.
Közben vágjuk apróra a snidlinget, a petrezselyemlevelet, és keverjük el a túróval. Sóval, borssal ízesítsük. Külön tálban hagyjuk állni 20 percig, hogy a túró összeérjen a fűszernövényekkel. (Forrás. nőivilág)
● Szurokfű helyett használhatunk kakukkfüvet is.
● További ínycsiklandó Életforma-receptek itt!
● Fokhagymapucoláshoz, pépesítéshez
remek eszközöket találsz
A receptekhez szükséges alapanyagok akciós árai
a Mindenár.hurendszeresen frissülő oldalán!
Áruházválasztóval!