
Hozzávalók:
1 kg brokkoli
1 fej vöröshagyma hagyma
2 gerezd fokhagyma
300 ml főzőtejszín (20%-os)
20 g margarin
só
őrölt fehér bors
őrölt szerecsendió
1 csomag füstölt bacon
Elkészítés:
A margarinon a hagymát üvegesre pirítjuk, és amikor kész, hozzáadjuk a fokhagymát. Jöhet a kockára vágott brokkoli is, és annyi vízzel felöntjük, hogy ellepje. Miközben fő a brokkoli, hozzáadjuk a fehér borsot, sót és szerecsendiót - ízlés szerint.
Ha kellően megpuhult a brokkoli, lehúzzuk a tűzről, és botmixerrel összeturmixoljuk. Turmixolás közben beleöntjük a tejszínt is Ezek után vissza a lábasba, újra összeforraljuk az egészet. A vékonyra szelt bacon-t serpenyőben pár perc alatt ropogósra sütjük. Jöhet a tálalás! Egy szép levesestányérba kanalazzuk, Közepébe csenünk egy kis bacont, tetejére pedig reszelt sajtot szórunk! Jó étvágyat!