Életforma.hu

GASZTRO

Brokkolis, napraforgós fusilli

Télen szárított fűszerekkel, nyáron friss zöld fűszerekkel készíthető. Mi most gluténmentes tésztából készítettük, de bármilyen tésztából elkészíthető.

Kép: bulkshop.hu

Hozzávalók 2 fő részére bőségesen

1 kisebb fej brokkoli vagy egy 45 dkg-s tasak fagyasztott

2 kávéskanál sótlan ételízesítő

1/2 csomag gluténmentes száraztészta

4-5 evőkanál napraforgómag + pirított a tetejére

1 kávéskanál fokhagymapor

1 kávéskanál vöröshagymapor

1 kávéskanál vagy több  (ízlés szerint, kóstolgassuk) + a brokkoli főzéséhez

1 löttyintésnyi olívaolaj

1 lapos mokkáskanál bors

1 kávéskanál kakukkfű / 1-2 szál friss

1 kávéskanál bazsalikom (5-7 levél friss)

1 kávéskanál spenótpor / 1 marék friss

2 gerezd fokhagyma

Színes, apróra vágott kaliforniai paprika, paradicsom, reszelt répa, friss zöldek, pirított napraforgó a díszítéshez

2 dl a brokkoli főzővizéből a turmixoláshoz

Páclé a kifőtt brokkolihoz:

1 gerezd átnyomott fokhagyma

1 kávéskanál szójaszósz (gluténmentes, ha szükséges)

1 kávéskanálnyi almaecet / balzsamecet / facsarásnyi citrom

1 mokkáskanál valamilyen cukor, cukorpótló, leheletnyi bors

0.5 dl a brokkoli főzővízéből

Elkészítés

A napraforgómagot forró vízbe áztassuk be és hagyjuk állni 20 percig. A tésztát főzzük ki. A brokkolit ételízesítős, sózott vízben főzzük meg. A mirelitet éppen csak, a frisset 4-5 perc alatt, törekedjünk rá, hogy roppanós maradjon. Ha a brokkoli megfőtt, harmadoljuk el. 1/3 részét tegyük a turmixba, a 2/3 részt szedjük takaros kis rózsákra és tegyük a páclébe. Kevés páclevet készítsünk, ne úszkáljon benne a brokkoli, inkább néhányszor kavarjuk át, hogy a páclé bevonja a brokkolikat. A napraforgómagról szűrjük le az áztatóvizet és tegyük minden mással együtt a turmixba. (Kivéve a félretett, pácolódó brokkolirózsákat). A turmixolt szószt adjuk a kifőtt tésztához és jól keverjük össze. A brokkolirózsákat vegyük ki a pácból és díszítő jelleggel rakjuk a tésztára. Díszítsük tovább, színes, nyári zöldségekkel. Pár percre tegyük a sütőbe / mikróba hogy az egész átmelegedjen.

Kép: bulkshop.hu

 

 

Ugye milyen csodásan néz ki ez a fánk? Képzeld, nemcsak szép, de egészséges is. Ha érdekel, hogyan készül, kattints a fotóra!


Prémiumételek házhoz: luxus vagy hétköznapi realitás?

Prémiumételek házhoz: luxus vagy hétköznapi realitás? 

Ki ne örülne annak, ha minden nap éttermi minőségű fogásokat fogyaszthatna? Régen ez csak a kiváltságosok luxusa volt, de mostanra akár a hétköznapjaink részévé is válhat. Persze, ehhez kellenek olyan szolgáltatók, akik nem egyszerűen csak kiviszik a meleg ebédet, hanem odafigyelnek a minőségre is.
Szemes vagy kapszulás kávé? Melyik a gazdaságosabb?

Szemes vagy kapszulás kávé? Melyik a gazdaságosabb? 

A mindennapi kávézás élménye kétségtelenül sokféle lehet. Valaki a gyors megoldásokat, mások a hagyományos módszereket részesítik előnyben. De vajon melyik a kedvezőbb választás, ha pénztárcánkat és környezetünket is számításba vesszük?
Nem csupán az ételről, a hozzá illő borról is érdemes gondoskodni!

Nem csupán az ételről, a hozzá illő borról is érdemes gondoskodni! 

Alig akad olyan hölgy, aki élete valamely pontján ne látta volna vendégül élete párját vagy épp a legjobb barátait egy fantasztikus vacsora keretein belül. Persze alkalmasint nagyszerű élmény étteremben randevúzni, ahol semmiről nem kell gondoskodni, csupán jól kell választani.
Immunerősítés felsőfokon: mire figyelj?

Immunerősítés felsőfokon: mire figyelj? 

Vajon hogyan tudjuk egész évben épségben tartani az immunrendszerünket? Pár évvel ezelőtt, amikor a koronavírus-járvány kitört, akkor szinte napi szinten foglalkoztunk vele, azóta azonban kicsit háttérbe szorult. Pedig mindenki szeretné elkerülni a fertőződést.
Készíts saját kezűleg gyulai kolbászt!

Készíts saját kezűleg gyulai kolbászt! 

A gyulai kolbász szinte minden magyar család hűtőjében ott lapul, ennek ellenére sokan nem tudják, hogy az eredeti recept alapján otthon is elkészíthető. A mai cikkünkben eláruljuk, hogyan.
Poharak, kések a vendéglátóiparban

Poharak, kések a vendéglátóiparban 

Az ételfogyasztás természetes módon társul az italfogyasztással, ezért az éttermek számára létfontosságú, hogy minden italféleséghez rendelkezzenek pohárral, hiszen a fogyasztási élmény kizárólag így lesz teljes. Különösen fontos ez a boroknál, ahol az ital élvezetéhez hozzátartozik annak megtekintése, megszagolása, kóstolása, ezekhez pedig megfelelő borospohárban kell szervírozni a nedűt.
Tejmentes zebratorta, ami tényleg szem-szájnak ingere

Tejmentes zebratorta, ami tényleg szem-szájnak ingere 

Vannak napok, legyenek azok ünnepnapok vagy csak egy egyszerű hétköznapok, amikor valami igazán különleges finomságra vágyunk. Ilyenkor elvárható, hogy az édesség finom és szemet ingerlő is legyen, ha meg a legtöbb ételérzékeny is fogyaszthatja, az maga a csoda. Egy ilyen tej-, glutén- és cukormentes sütemény, a limekrémes zebratorta receptje, ami ráadásul a paleo étrendbe is tökéletesen beleilleszthető.
Nemes célt tűz ki a Waterdrop az óceánok világnapja alkalmából

Nemes célt tűz ki a Waterdrop az óceánok világnapja alkalmából 

Az óceánok világnapján megjelenő exkluzív, sorszámozott Waterdrop üvegkulacs a tengerek jól ismert csodáit idézi, értékesítéséből pedig közvetlenül hozzájárul a fejlődő országok ivóvíz-ellátottságának növeléséhez.
A SPAR legfrissebb kutatási eredményei megmutatták: megéri a minőséget képviselni

A SPAR legfrissebb kutatási eredményei megmutatták: megéri a minőséget képviselni 

A tudatos vásárlók fontos szempontnak tartják, hogy a polcokon lévő termékek és csomagolásuk, a logisztikai és az élelmiszer-termelési folyamatok átláthatóak legyenek, és hogy a minőségét nemzetközi szabványok tanúsítsák - ez derült ki a hazai üzletlánc megrendelésére készült átfogó év eleji kutatásból.
A gázgrillek legjobb tulajdonságai

A gázgrillek legjobb tulajdonságai 

A nyári szezon közeledtével sokakban merül fel a gondolat, hogy érdemes lenne beszerezni egy új grillsütőt. De a választás már nem annyira egyértelmű. Rengeteg kérdés merülhet fel ennek kapcsán, amikre csak hosszas kutatás és kérdezősködés után kapunk választ. A következő cikkben bemutatjuk, hogy miért és kiknek érdemes egyáltalán gázos típusú kerti grillsütőben gondolkodnia.