- 25 deka makaróni,
- 30-40 deka brokkoli,
- 1 sárgarépa,
- 25 deka sütőtök,
- 2 kanál zsemlemorzsa,
- parmezán.
Sajtszósz hozzávalói:
1o deka feta,
1o deka trappista
1 kanál vaj
1 kanál olíva olaj
1 kanál liszt
só, bors, szerecsendió
Kb 2 deci tej, annyi hogy a hozzávalókból homogén főtt krémet készíthessünk
Elkészítés:
A makarónit megfőzni sós vízben, majd kiszedjük, félretesszük. A zöldségféléket (brokkoli, sütőtök, répa) megtisztítjuk, feldaraboljuk és roppanásig főzzük. (nem szét!) A makarónit összekeverjük a roppanós a zöldségekkel, majd ráöntjük a fűszeres sajtkrémet. Hőálló edénybe öntjük, (amit előtte kivajazunk) a tetejét megszórjuk zsemlemorzsával és parmezánnal, és előmelegített sütőbe toljuk. Kb. 20-25 percig sütjük, amíg a teteje megpirul.
Sajtszósz: a 2 dl tejet felmelegítjük, ízesítjük sóval, borssal,szerecsendióval. Hozzáadjuk a lisztet, a fetát és a reszelt trappista sajtot, és alacsony lángon sűrű keverés mellett szósszá főzzük.
Ha szereted a zöldséges tésztákat, akkor ezt a túrós-karfiolos pitét is ki kell próbálnod! Sikered lesz vele!