Hozzávalók:

- 1 kg (salátának ajánlott) burgonya
- 1 nagy fej hagyma lila hagyma, vagy két kisebb
- salátalé
- paprika, bors - ízlés szerint
Elkészítés:
Sós vízben, héjában főzd meg a krumplit, majd szabadítsd meg a "kabátjától". Vágd szeletekre a megtisztított gumókat, a hagymát ugyancsak vágd fel, de azt már vékony karikákra! Végy egy átlátszó üvegtálat, és szépen, egymásra támaszkodva, körbe-körbe helyezd bele a burgonyaszeleteket. Közé tegyél néhány hagymakarikát is. Öntsd fel a hagyományos salátalével! Tetejére helyezd el gusztusosan a maradék lila hagyma karikákat, tekerj rá egy kis borsot, szórd meg pici pirospaprikával, díszítsd kemény tojással!
Itt egy másik lilaság - olyan P&P módra!