Hozzávalók
1.5 bögre zabpehelyliszt / sima zabliszt is jó
4 evőkanál eritritol / kókuszcukor / más cukor/ cukorpótló / méz
2 evőkanál lágy, de nem olvasztott kókuszzsír
A kakaós változathoz 2 evőkanál kakaó
1 bögre reszelt cékla
2 lentojás / nem vegánoknak 2 tojás
1 kávéskanál sütőpor
1/2 kávéskanál szódabikarbóna + 1 facsarásnyi citromlé
A kakaós és nem kakaós változathoz is tehetünk 2 evőkanálnyi csokicseppet, aprózott étcsokoládét (mi nem tettünk), nem rontja el.
Elkészítés
1. Készítsük el a lentojást két evőkanál őrölt lenmagból és 6 evőkanál langyos vízből. Hagyjuk kicsit állni, míg megkocsonyásodik.
2. A lisztben morzsoljuk el a kókuszzsírt, adjuk hozzá a többi hozzávalót és kavarjuk össze. Ne gyömöszöljük, kavargassuk soká, a cékla ne engedje ki a levét. Nokedli sűrűségű tésztát kell kapnunk, ha hígnak találnánk adjunk még hozzá 1-2 evőkanál zablisztet.
3. Papírral bélelt tepsiben kanállal adagoljunk belőle tetszés szerinti nagyságú halmokat. A kekszek a sütőben nagyra nőnek, ne rakjuk őket nagyon sűrűn.
4. 180 fokos sütőben 25 percig sütöttük.
5. Mi cukormázzal díszítettük.

Van a piacon cékla is, narancs is, főzzünk egy isteni chutney-t belőlük, másfél óra alatt elkészíthetjük, és állítom, megéri, mert sültek, sajtok mellé egészen különleges ez a finomság.