A klasszikus panna cotta receptjéből igazi különlegességet varázsolhatunk pár csepp skót nedű és egy kis gyümölcs segítségével. Ez a Famouscotta!
Hozzávalók:
Panna cotta:
- 1,5 dl tej
 - 1 vaníliarúd
 - 3 teáskanál cukor
 - 1 narancs héja
 - 0,5 l tejszín
 - 7 g zselatin
 - 4 cl skót whisky
 
Szósz:
- Erdei gyümölcsmix
 - 3 cl skót whisky (Smoky Black)
 - 4 eper
 
Elkészítés:
Az eredeti panna cottához hasonlóan keverjük össze egy lábosban a tejszínt, a tejet, a cukrot, egy narancs lereszelt héját és egy vaníliarúd belsejét. Forrás előtt hozzáadjuk a zselatint, és addig keverjük, míg el nem olvad. Forrást követően pedig 4 cl whiskyvel ízesítjük. Tálkákba porciózva néhány órát hűlni hagyjuk. A megfőzött és átpasszírozott erdei gyümölcsmix és a füstös aromájú Smoky Black keverékéből készített szósszal és felkockázott eperrel tálaljuk.