Hozzávalók:
2 doboz csicseriborsó konzerv
marinád:
2 evőkanál szójaszósz
2 evőkanál rizs ecet
1 evőkanál méz
1 evőkanál olvasztott kókuszzsír
1 evőkanál kukorica keményítő
plusz még
2 evőkanál kókuszzsír
2,5 dl kung pao szósz (Tesco nemzetközi polc)
2 gerezd fokhagyma
1 ujjnyi gyömbér
1/2 teáskanál chili pehely vagy néhány karika friss chili
a díszítéshez újhagyma karikák, korianderzöld, aprított mogyoró, chili karikák
Elkészítés:
A csicseriborsót leszűrjük, alaposan leöblítjük. A marinádhoz valókat összekeverjük, ráöntjük a csicserire, és egy órát állni hagyjuk. Ha letelt a pácolási idő, egy serpenyőben megforrósítjuk a 2 evőkanál kókuszzsírt, ráöntjük a csicserit, ráreszeljük a fokhagymát és a gyömbért, végül ráöntjük a kung pao szószt. Felforraljuk és gyakorlatilag készen is vagyunk. Köretként rizst adtam mellé, bőven megszórtam az ételt hagyma- és chili karikákkal, korianderrel.