Életforma.hu

GASZTRO

Csirkéből, pulykából készült ételek- sztárszakács receptek

Sokunk kedvence az omlós csirke, vagy a ropogós pulyka. Köztudott, hogy a csirkéből, vagy pulykából készült ételek jóval egészségesebbek, mint a vörös húsúak. A szárnyasokat friss zöldségekkel társítva könnyű nyári ételeket ehetünk, amelyek elég energiát, és vitamint biztosítanak a hétköznapokban is. 

Csirkét, pulykát bármikor fogyaszthatunk, kivéve újév első napján, hiszen a néphagyomány szerint ekkor elviszi a szerencsénket. Egyetlen kiegyensúlyozott étrendből sem maradhatnak ki ezek a fehérje-dús alapanyagok, hiszen izmainknak különösen fontos összetevőket tartalmaznak. Könnyen elkészíthető, finom és tápláló alatokat ajánl Bereznay Tamás a Vitál Klub séfje. Az ínyenceknek a citromos-chilis csirkecombokat ajánljuk fokhagymás spagettivel, de aki a hagyományos ízeket kedveli, az válassza a  a pulykabrassóit paprikával és paradicsommal megbolondítva.

Bereznay Tamás receptjeiből

Citromos-chilis csirkecombok fokhagymás spagettivel:

A csirkecombokat olajban megsütöm, majd a citromos-chilis mártással meglocsolom. A spagettit olívaolajon megpirított fokhagymával és friss petrezselyemmel készítem el. Tálaláskor a csirkét még kevés friss korianderrel színesítem.

Csirkecombnyárs friss salátával:

A csirkét oregánóval, szerecsendióval, fehérborssal és sóval ízesítem, majd a zamatos lilahagymával együtt hurkapálcikákra tűzdelem és együtt megsütöm őket. Ropogós jégsalátát, paradicsomot, és reszelt répát ajánlok mellé összekeverve.

Pulykabrassói paradicsommal és paprikával:

A sercegő pulykamell mellé dobom a paprikát, fokhagymát, és az újhagymát, majd a legvégén a paradicsomot. A ragut összekeverem a tepsiben sült újburgonyával. Tálaláskor apróra vágott petrezselyemmel szórom meg.

+1 ráadás

Bazsalikomos zöldségleves:

Sárga- és fehérrépát, zellergumót és a póréhagymát olívaolajon megpárolom. Felöntöm csirkealaplével. Mikor majdnem kész, hozzáadom még a paradicsomot és a cukkinit. Ha megfőtt, friss csíkokra vágott bazsalikommal ízesítem.


Prémiumételek házhoz: luxus vagy hétköznapi realitás?

Prémiumételek házhoz: luxus vagy hétköznapi realitás? 

Ki ne örülne annak, ha minden nap éttermi minőségű fogásokat fogyaszthatna? Régen ez csak a kiváltságosok luxusa volt, de mostanra akár a hétköznapjaink részévé is válhat. Persze, ehhez kellenek olyan szolgáltatók, akik nem egyszerűen csak kiviszik a meleg ebédet, hanem odafigyelnek a minőségre is.
Szemes vagy kapszulás kávé? Melyik a gazdaságosabb?

Szemes vagy kapszulás kávé? Melyik a gazdaságosabb? 

A mindennapi kávézás élménye kétségtelenül sokféle lehet. Valaki a gyors megoldásokat, mások a hagyományos módszereket részesítik előnyben. De vajon melyik a kedvezőbb választás, ha pénztárcánkat és környezetünket is számításba vesszük?
Nem csupán az ételről, a hozzá illő borról is érdemes gondoskodni!

Nem csupán az ételről, a hozzá illő borról is érdemes gondoskodni! 

Alig akad olyan hölgy, aki élete valamely pontján ne látta volna vendégül élete párját vagy épp a legjobb barátait egy fantasztikus vacsora keretein belül. Persze alkalmasint nagyszerű élmény étteremben randevúzni, ahol semmiről nem kell gondoskodni, csupán jól kell választani.
Immunerősítés felsőfokon: mire figyelj?

Immunerősítés felsőfokon: mire figyelj? 

Vajon hogyan tudjuk egész évben épségben tartani az immunrendszerünket? Pár évvel ezelőtt, amikor a koronavírus-járvány kitört, akkor szinte napi szinten foglalkoztunk vele, azóta azonban kicsit háttérbe szorult. Pedig mindenki szeretné elkerülni a fertőződést.
Készíts saját kezűleg gyulai kolbászt!

Készíts saját kezűleg gyulai kolbászt! 

A gyulai kolbász szinte minden magyar család hűtőjében ott lapul, ennek ellenére sokan nem tudják, hogy az eredeti recept alapján otthon is elkészíthető. A mai cikkünkben eláruljuk, hogyan.
Poharak, kések a vendéglátóiparban

Poharak, kések a vendéglátóiparban 

Az ételfogyasztás természetes módon társul az italfogyasztással, ezért az éttermek számára létfontosságú, hogy minden italféleséghez rendelkezzenek pohárral, hiszen a fogyasztási élmény kizárólag így lesz teljes. Különösen fontos ez a boroknál, ahol az ital élvezetéhez hozzátartozik annak megtekintése, megszagolása, kóstolása, ezekhez pedig megfelelő borospohárban kell szervírozni a nedűt.
Tejmentes zebratorta, ami tényleg szem-szájnak ingere

Tejmentes zebratorta, ami tényleg szem-szájnak ingere 

Vannak napok, legyenek azok ünnepnapok vagy csak egy egyszerű hétköznapok, amikor valami igazán különleges finomságra vágyunk. Ilyenkor elvárható, hogy az édesség finom és szemet ingerlő is legyen, ha meg a legtöbb ételérzékeny is fogyaszthatja, az maga a csoda. Egy ilyen tej-, glutén- és cukormentes sütemény, a limekrémes zebratorta receptje, ami ráadásul a paleo étrendbe is tökéletesen beleilleszthető.
Nemes célt tűz ki a Waterdrop az óceánok világnapja alkalmából

Nemes célt tűz ki a Waterdrop az óceánok világnapja alkalmából 

Az óceánok világnapján megjelenő exkluzív, sorszámozott Waterdrop üvegkulacs a tengerek jól ismert csodáit idézi, értékesítéséből pedig közvetlenül hozzájárul a fejlődő országok ivóvíz-ellátottságának növeléséhez.
A SPAR legfrissebb kutatási eredményei megmutatták: megéri a minőséget képviselni

A SPAR legfrissebb kutatási eredményei megmutatták: megéri a minőséget képviselni 

A tudatos vásárlók fontos szempontnak tartják, hogy a polcokon lévő termékek és csomagolásuk, a logisztikai és az élelmiszer-termelési folyamatok átláthatóak legyenek, és hogy a minőségét nemzetközi szabványok tanúsítsák - ez derült ki a hazai üzletlánc megrendelésére készült átfogó év eleji kutatásból.
A gázgrillek legjobb tulajdonságai

A gázgrillek legjobb tulajdonságai 

A nyári szezon közeledtével sokakban merül fel a gondolat, hogy érdemes lenne beszerezni egy új grillsütőt. De a választás már nem annyira egyértelmű. Rengeteg kérdés merülhet fel ennek kapcsán, amikre csak hosszas kutatás és kérdezősködés után kapunk választ. A következő cikkben bemutatjuk, hogy miért és kiknek érdemes egyáltalán gázos típusú kerti grillsütőben gondolkodnia.