- 3 db filézett csirkemell csíkokra vágva
- 8 csomó bazsalikom
- 3 fej saláta
- 3 db édeskömény
- 6 db közepes paradicsom
- 3 gerezd fokhagyma
- 35 gramm fenyőmag
- 7-8 centiliter olívaolaj
- 2 gramm só
- 5 dkg parmezán
Elkészítés:
Mosd meg és papírtörölközővel szárítgasd meg a zöldségeket. Sózd, borsozd a csirkecsíkokat, adj hozzá kevés mustárt, és egy wokban kevés olajon hirtelen süsd enyhén ropogósra, majd tartsd melegen. (Ne engedd kiszáradni!) A bazsalikomot, a hámozott fokhagymát és a fenyőmagot mozsárban (vagy aprítógépben) pépesítsd össze. Sózd meg, majd jöhet bele a lereszelt parmezánt. Keverd össze, majd lassan add hozzá az olívaolajat. A salátát, az édesköményt, a paradicsomot szeleteld fel, keverd össze, és porciózd ki hat tányérra. A salátakeveréket öntözd meg a zöld pestóval és "díszítsd" a tetejét a csirkecsíkokkal. Előételnek és könnyű tavaszi vacsorának is pompás fogás! Jó étvágyat!
Ha szereted az olaszos fogásokat, itt egy remek firenzei recept! Próbáld ki!